Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Dej – Parcul mare, parcul mic și Muzeul Municipal se redeschid. Locurile de joacă rămân însă închise

0 627

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat noi măsuri în vederea limitării transmiterii Covid-19.

În ședința de astăzi a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, convocată la Dej, s-au luat noi măsuri în vederea limitării transmiterii COVID 19 la nivelul comunității. Măsurile vizează  diferite domenii printre care transportul în comun,  parcuri, locuri de joacă și alte spații publice și Muzeul Municipal. 

 1. TRANSPORTUL ÎN COMUN
 1. Se va reveni la programul de circulație existent înainte de decretarea stării de urgență, cu o frecvență mai mare pe rutele solicitate, respectiv Dej Triaj, Competrol, ACE, Șomcut, Viile Dejului, în zilele de marți și vineri, precum și alte situații care vor necesita această măsură.
 2. Se vor marca cu un semn vizibil locurile permise pentru transportul pasagerilor, astfel încât să se păstreze distanțarea socială; Pasagerii care vor călători în picioare vor respecta regulile de distanțare socială.
 3. Numărul maxim de pasageri permis va fi limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului
 4. La îmbarcare/debarcare, cât și pe timpul deplasării, pasagerii vor respecta regulile de distanțare socială.
 5. Accesul în mijloacele de transport este condiționat de purtarea obligatorie a unei măști, care să acopere gura și nasul.
 6. Pentru vehiculele cu cel puțin două uși, accesul în interiorul vehiculului se va realiza doar pe ușa din partea frontală a vehiculului, iar coborârea pe cealaltă ușă/celelalte uși.
 7. Se va discuta cu reprezentanții societăților comerciale, care încep activitatea de producție din data de 18.05.2020, în vederea decalării începerii și terminării programului de lucru în doua intervale orare.
 8. Se va efectua obligatoriu curățenia și dezinfecția vehiculului înainte de intrarea în traseu, precum și ulterior, la un interval de cel mult 4 ore. Va fi evitată măturarea uscată și alte acțiuni mecanice pe suprafețe potențial contaminate pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se vor utiliza în schimb metode de curățare umedă.
 9.  Angajații societăților de transport vor fi instruiți să rămână acasă dacă au fost expuși direct la virus  și / sau  prezintă simptome (febră, dificultăți de respirație, tuse uscată). Se va efectua triajul zilnic al angajaților menținând distanțarea socială și termometrizare înainte de intrarea în tură.
 10.   Se va continua diseminarea informațiilor privind măsurile de prevenire a infectării cu COVID 19, în mijloacele de transport în comun.
 1.  Conducătorii vehiculelor au obligația de a păstra distanța socială în timpul pauzelor și perioadelor de repaus pe drum, evitându-se contactele cu alte persoane (șoferi, pasager, persoane adiacente parcursului, etc).
 1.  PARCURI, LOCURI DE JOACĂ

1. Parcul Mare și Parcul Mic, închise în data de 23 martie, conform hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, se redeschid cu data prezentei hotărâri, iar activitățile de sport, mișcare, plimbare se vor desfășura cu menținea distanțării sociale.

2. Locul de joacă din Parcul Mare și locurile de joacă de la nivelul municipiului rămân închise.

 1. MUZEUL MUNICIPAL DEJ

Muzeul Municipal Dej se redeschide începând cu data de 18 mai, ora 9:00, cu aplicarea următoarelor măsuri:

1. Purtarea obligatorie a măștii de protecție de către vizitatori și personalul muzeului;

2. Păstrarea distanței de minim 2 m între vizitatori.

3. Dezinfectarea mâinilor și a încălțămintei la intrarea în muzeu;

4. Crearea unui circuit unic de vizitare pentru a evita întâlnirea vizitatorilor;

5. În muzeu vor intra câte 5 persoane, pentru vizitarea expozițiilor, la interval de 15 minute, dar nu mai mult de 10 persoane pe circuitul de vizitare;

6. Persoanele de peste 65 de ani au prioritate între orele 8:00-10:00;

7. Vor fi aerisite și dezinfectate de mai multe ori pe zi spațiile de vizitare, mânerele de la uși, holurile de la intrare, iar la sfârșitul fiecărei săptămâni de lucru muzeul va fi dezinfectat cu soluții biocide pe bază de clor.

 1. ALTE MĂSURI

1. Purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă.

2.  În scopul protejării populației municipiului, se interzice circulația persoanelor în grupuri mai mari de 3 persoane în spațiile publice( Parcul Mare, Parcul Mic, trotuare, alei), cu respectarea regulilor de distanțare socială.

3. Persoanele fizice și juridice/instituțiile și societățile comerciale vor lua măsurile necesare respectării prevederilor instituite de autoritățile naționale, județene și locale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More