Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej: Primul caz de coronavirus, confirmat la o femeie de 50 de ani. S-a declanșat ancheta epidemiologică

11 12.680

O femeie de 50 de ani, din Dej, este primul pacient din oraș confirmat cu noul coronavirus, Covid-19.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Cluj, dejeanca în vârstă de 50 de ani s-a prezentat în 17 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după ce a prezentat mai multe simptome ale infecției cu coronavirus.

Conform medicilor, pacienta prezenta subfebrilități, slăbiciune generală, tuse, greață, cefalee, dureri articulare.

Aceasta călătorise anterior în Austria, într-o vacanță la sky, alături de soțul ei, cu mașina personală, anterior declarării acestei țări ca zonă galbenă. Astfel, dejeanca nu a prezentat la momentul călătoriei simptome, fiind asimptomatică și după revenirea în Dej, în 11 martie. Abia ulterior s-au instalat și simptomele de coronavirus.

Medicii de la Boli Infecțioase din Cluj-Napoca spun că pacienta este în stare generală bună, fără elemente de gravitate.

Autoritățile au declanșat, imediat după confirmarea diagnosticului, o anchetă epidemiologică pentru a identifica toți contacții femeii, direcți și indirecți, pentru a fi testați și aceștia. Sunt vizați de anchetă și angajații femeii, având în vedere că aceasta este patroana unei firme de transport.

Soțul femeii, tot în vârstă de 50 de ani, nu a fost încă testat, dar a intrat în autoizolare la domiciliu imediat ce soția acestuia a prezentat simptome.

Tot ieri, o altă femeie din județul Cluj, în vârstă de 31 de ani, a fost confirmată cu coronavirus. Aceasta face parte dintre contacții unui pacient din Brașov, confirmat anterior cu infectarea cu COVID-19.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Anonim spune

  Și cum arată doamna respectiva? Sa vedem și noi nu am avut contact cu ea?

  1. Tepes spune

   Deci nu pot sa cred.imi stergeti com.o sa distribui pe facebook cum mintiti oamenii!!!

   1. Irina Maxim spune

    Nu a șters nimeni niciun comentariu. Nu fiți paranoici, că o luați razna mai rău!

 2. Tepes spune

  De ce mintiti???? De ce????? Am un prieten foarte bun care a intrat in contact cu ei si nu au fost testati…Minciuni!!!! Nu a fost nimeni testat

  1. Irina Maxim spune

   A fost testată doamna? A fost diagnosticată pozitivă? Zi-mi unde scrie acolo că a fost testat altcineva în afară de doamna. Am zis că vor fi identificați contacții pentru a putea fi testați. Învățați să citiți, nu săriți peste rânduri.

 3. Tepes spune

  De ce se minte doamna in presa? Da-ti informatii false. Va spun eu ca stiu situatia.nu sa facut nici un test nimanui…am fost sunati doar de la Dsp daca avem simntome!!! Atat !!!

  1. Irina Maxim spune

   Unde scrie în articol că a fost testat altcineva în afară de doamna? Sau nu știți să citiți, să interpretați ceea ce citiți?

 4. pop spune

  stimata dna Irina Maxim stiti la ce ora a fost dsp la fiica dnei in cauza?stiti cate persoane peste 65 ani locuiesc acolo?

  1. Irina Maxim spune

   Nu știu. Pentru că atât se țin la secret unele informații, încât și eu mă tem pentru sănătatea mea. Știți mai multe? Spuneți aici.

 5. pop spune

  ca inca nu s-au trezit cei care ne conduc e altceva nu ca e secret!oare ginerele ca lucreaza in MApN nu trebuia sa informeze ca dna Patroana este infectata?dc dsp nu a informat vecini de pe scara vreti adresa?dc dl primar nu atrimis sa se dezinfecteze scara blocului?ajungem mai rau ca in italia cu atita minciuna si secretomanie.

 6. Anonim spune

  fostul sot al d-nei undei????

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More