Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej – Purtarea materialelor de protecție a gurii și a nasului în spațiul public devine obligatorie

1 1.977

Primăria Municipiului Dej a anunțat noi măsuri de protecție ce trebuie luate pentru a combate răspândirea noului coronavirus.

Primăria Municipiului Dej transmite faptul că reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență a luat astăzi, 6 aprilie, noi măsuri pentru protejarea populației și limitarea răspândirii COVID 19 la nivelul comunității.

Astfel, începând cu data de 07.04.2020, se impune purtarea materialelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice precum spațiile comerciale, instituții publice, șantiere etc.

Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folosi eșarfe, măști din pânză sau orice alte tipuri de protecție de unică folosință sau reutilizabile care să acopere nasul și gura.

În felul acesta se reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-Cov-2 chiar și în cazul persoanelor care nu prezintă simptomele specifice.

Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

Persoanele din conducerea spațiilor amintite mai sus au obligația să se asigure că angajații sau vizitatorii pun în aplicare măsura.

Totodată se va continua amplasarea de tuneluri de dezinfecție, similare celor din fața Dispensarului de pe Dealul Florilor și din zona Parcului Mic, tuneluri care pot fi folosite de către orice cetățean, atât pe parcursul zilei cât și al nopții.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Ionut spune

    Daca un judet scoate o prostie, repete copiaza prostia si altii…cat cretinism poate fi in tara asta…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More