Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DEJ. Rețele în subteran în zona centrală a orașului

4 205

lucrari centru Dej (1)

Primăria Municipiului Dej se află în faza finală a investiției „Rețele electrice, telefonice, iluminat public, tv-cablu și rețele transmitere date speciale (fibră optică) în subteran, pe străzile 1 Mai, A. Iancu, G. Coșbuc, Mărășesti, Gh. Șincai și Piața 16 februarie”.

În acest sens, în această perioada are loc acțiunea de demontare a stâlpilor pe care erau ancorate rețelele electrice, cablu, telecomunicații, iluminat public, rețele care au fost introduse subteran, pentru toți utilizatorii.

În total vor fi dezafectați 40 de stâlpi de susținere, iluminatul public fiind asigurat prin stâlpi metalici de iluminat ornamentali, alimentați de asemenea prin sistemul subteran de cablaje.

lucrari centru Dej (2)

Scopul investiției este punerea în valoare a clădirilor zonei centrale a municipiului Dej, ca urmare a eliminării tuturor cablurilor, conductorilor și altor echipamente, care afectează rezistența fațadelor clădirilor și estetica lor precum și  îmbunătățirea, mărirea siguranței funcționării sistemelor de rețele și asigurarea unor servicii superioare pentru toți utilizatorii de rețele .

„Mă bucur că suntem printre puținele municipii care au reușit să implementeze o astfel de investiție, care este funcțională și i se văd efectele prin punerea în valoare a clădirilor și calitatea serviciilor asigurate. Suntem la finalul primei etape,  în aceste zile se lucrează, prin demontarea stâlpilor, în zona Școlii Mihai Eminescu, zona Centrului Cultural „Arta”, Judecătoria Dej și strada G. Șincai, fără a se închide circulația. Lucrări similare vor avea loc în zona centrală și străzile adiacente, într-o etapă următoare” a spus primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More