Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej – Se intensifică măsurile de prevenție a răspândirii Covid-19

0 2.131

Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a hotărât în cadrul unei noi ședințe convocate astăzi, 05 octombrie, la Dej, intensificarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 la nivelul municipiului.

Măsurile impuse de către Consiliul Local pentru Situații de Urgență sunt următoarele:

  1. Suplimentarea numărului de autobuze pe traseele aglomerate, la orele de vârf sau ori de câte ori este nevoie, astfel încât să fie respectate normele de distanțare.
  2. Creșterea frecvenței acțiunilor de dezinfecție la nivelul mijloacelor de transport în comun și asigurarea dezinfectantului pentru mâini în autobuze.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19), luate anterior la nivel municipiului, și anume:

  1. Respectarea măsurilor de distanțare, purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor în mijloacele de transport în comun.
  2. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în stațiile de autobuz.
  3. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în zonele de piață și alte spații aglomerate.
  4. Respectarea măsurilor de distanțare și dezinfecție la nivelul unităților de alimentație publică.
  5. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în spațiile publice închise.
  6. Respectarea măsurilor de distanțare în  parcuri și alte spații publice deschise.
  7. Respectarea tuturor prevederilor emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID 19 de către persoanele fizice și juridice.

Respectarea măsurilor stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, precum și a tuturor prevederilor emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID-19 va fi asigurată de către Poliția Națională, Jandarmeria, Poliția Locală și S.C. Transurb S.A.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență recomandă cetățenilor să fie responsabili și să aplice toate măsurile de protecție necesare, inclusiv purtarea măștii de protecție în zonele/spațiile publice deschise, mai ales zonele aglomerate, pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Evoluția epidemiologică la nivelul municipiului va fi evaluată constant, iar alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire, vor fi luate imediat ce situația o va impune, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmând să ia o decizie în cursul zilei de astăzi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More