Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DEJ: Semafoarele de pe străzile Ecaterina Teodoroiu şi Regina Maria vor fi din nou funcţionale

0 50

Primăria municipiului Dej a luat decizia modificării regimului de funcţionare, la galben intermitent, la semafoarele situate pe străzile:  Ecaterina Teodoroiu şi Regina Maria, din cauza unor defecţiuni ale sistemului electronic de afişaj, cauzate de desele întreruperi ale curentului electric. 

Urmare a primirii componentelor necesare, în perioada imediat următoare, situaţia va fi remediată, urmând ca semafoarele în cauză să revină la modul normal de funcţionare.

Orarul de funcţionare al semafoarelor din municipiu este următorul: Luni- Duminică intervalul orar 06:00- 23:00  cu excepţia semaforului din zona Liceului Teoretic „ Alexandru Papiu Ilarian” cu orar de funcţionare  de Luni- Vineri, între orele 07:00- 15:00, în restul intervalelor semafoarele funcţionând pe culoarea galben intermitent.

„Măsurile de trecere a semafoarelor la galben intermitent, au fost luate pentru a nu se periclita siguranţa circulaţiei datorită afişajelor eronate şi se va proceda în mod similar ori de câte ori va impune situaţia. A fost o confuzie că măsura s-a luat pentru că şoferii ar fi aşteptat prea mult la semafor.

Tocmai de aceea am luat decizia instalării semafoarelor şi am fost cel care a propus amplasarea lor, pentru o mai mare siguranţă mai ales pentru copii şi toţi pietonii, în zonele apropiate şcolilor, cu trafic intens si unde au avut loc accidente de circulaţie. Evident că mai apar defecţiuni, însă nu este vorba de experimente, ci după remedierea defecţiunilor, semafoarele îşi reiau funcţionarea normală, aşa cum se întâmplă şi în cazul semafoarelor de pe străzile Ecaterina Teodoroiu şi Regina Maria”, a declarat primarul Costan Morar, în replică la articolul Joaca de-a semafoarele la Dej. Cine sunt prioritari: pietonii sau șoferii?, publicat ieri de Someșeanul.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More