Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej și Gherla, orașe recomandate în proiectul City Card

0 50

Începând din această lună, municipiile Dej și Gherla se alătură marilor orașe din România, devenind orașe recomandate în cadrul proiectului City Card.

Marile orașe din România, similar celor din întreaga Europa, au fost incluse într-un circuit turistic de promovare odată cu lansarea proiectului City Card la nivel național.

Dezvoltat ca un proiect local, inițiat în Cluj-Napoca în anul 2014, City Card își propunea încă de la început să devină un card de recomandări turistice, comerciale și culturale. Beneficiile asociate acestui card, de tipul reducerilor și gratuităților la numeroși parteneri din România, au fost un imbold pentru deținătorii de City Card de a explora locurile frumoase din propria țară, din orașele în care locuiesc sau pe care le vizitează.

În plus, în cadrul proiectului s-a lansat și aplicația Top City Card – Guide (iOS,Android), o aplicație inedită ce îmbină armonios trei funcții: recomandarea unor locuri deosebite din România, acordarea de beneficii către deținătorii de carduri și asigurarea funcției de ghidaj la obiectivele cultural-turistice din zonă.

Scopul este redescoperirea orașelor frumoase din țară, a locurilor cu potențial turistic din aceste orașe sau din împrejurimile lor, ce merită a fi promovate la nivel național. După ce Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Brașov și Oradea au fost incluse în rândul orașelor recomandate și promovate de City Card, a venit și rândul orașelor mai mici, care ascund pe străzile lor și în piețele centrale sau în împrejurimi locuri deosebite, adesea neștiute de publicul larg și, implicit, nepromovate.

citycard_header

Proiectul, având o bază solidă în județul Cluj, s-a dezvoltat deja și în municipiul Turda, iar din luna septembrie a acestui an, s-au început demersurile de implementare și la nivelul municipiilor Dej și Gherla, două orașe ce merită a fi redescoperite și încurajate în dezvoltarea lor, atât la nivel cultural și turistic, cât și la nivel comercial.

Proprietarii micilor afaceri locale, precum și persoanele care doresc să își promoveze proiectele culturale sau turistice prin intermediul City Card, pot fi incluși în lista de parteneri City Card, beneficiind de promovare în rândul a peste 90 000 de deținători de carduri Top City Card sau BCR City Card la nivel național.

Un aspect important de menționat este faptul că pentru a fi incluși în lista de parteneri City Card, agenții culturali și comerciali din cele două orașe, dar și din orice alte zone ale României, nu sunt nevoiți să plătească nimic, o astfel de colaborare în cadrul proiectului fiind gratuită! Agenții comerciali pot stabili ce beneficii doresc să le ofere deținătorilor de carduri (reduceri, gratuități, alte oferte), iar agenții culturali și turistici se pot alătura listei de obiective turistice la care deținătorii se pot bucura de ghidaj gratuit prin intermediul aplicatiei Top City Card – Guide. Cei interesați pot lua legatura direct cu persoane implicate în proiect la adresa de email office@topcitycard.ro.

Importanța încurajării micilor producători locali, atât la nivelul marilor orașe, cât și la nivelul orașelor mai mici din țara noastră, este de netăgăduit. Asigurând un sistem coerent, ce face legătura între turiști – localnici – agenți comerciali – agenți culturali – obiective turistice, City Card își propune să contribuie la valorificarea locurilor deosebite din țara noastră.

Pentru mai multe detalii despre proiect, puteți vizita site-ul oficial al proiectului: www.topcitycard.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More