Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej: Trei clase de la ”Papiu” au trecut în online, două de la ”Avram Iancu” și una de la ”Mihai Eminescu”. La CNAM doar elevii vaccinați dintr-o clasă merg la școală. Inspectoratul refuză să dea public școlile afectate din județ

0 343

După prima săptămână de școală de la începerea noului an școlar, în municipiul Dej tot mai mulți elevi au fost confirmați pozitiv la infectarea cu noul tip de coronavirus. Din cauza infectării cu Covid-19, șase clase de elevi au trecut la învățământ online și una la învățământ hibrid, în timp ce Dejul se pregătește să intre în scenariul roșu.

Conform datelor furnizate de Prefectura Cluj, în tot județul sunt confirmați pozitiv Covid19: 56 de elevi din școli și licee; un cadru didactic din unitate de învățământ preuniversitar; 7 copii preșcolari; 2 cadre didactice din unități de învățământ preșcolar și o persoană parte a corpului de îngrijire dintr-o unitate de învățământ preșcolar.

Astfel, în județul Cluj au trecut deja la învățământul online 4 grupe de la unitățile de învățământ preșcolar și 48 de clase din unitățile de învățământ preuniversitar.

Acestea sunt date furnizate azi de Prefectura Cluj, în timp ce Inspectoratul Școlar Județean refuză să ofere informații pe acest subiect, invocând în mod aberant GDPR-ul. Adică cei de la Inspectorat consideră date cu caracter personal situația elevilor și a personalului didactic confirmați cu Covid-19, susținând că nu pot divulga câte clase au trecut la învățământ online și ce școli sunt afectate de aceste măsuri, motivând cu protecția datelor personale denumirea instituțiilor de învățământ.

Conform surselor noastre, în Dej cel puțin patru instituții de învățământ sunt afectate. Este vorba despre Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, unde trei clase au trecut în online, de Școala Gimnazială ”Avram Iancu” cu o clasă, tot atât cât are până acum în online și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”.

De asemenea, la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, o clasă a IX-a a trecut la învățământ hibrid. Aici, din cauză că un elev a fost confirmat pozitiv, în continuare doar elevii vaccinați vor merge fizic la cursuri din totalul de 27, restul (nevaccinați) urmând să facă online cursurile pentru două săptămâni.

În județ, așa cum spuneam mai sus, situația nu este una clară, nici asumată oficial. Conform colegilor jurnaliști, care primesc informații de la părinții elevilor și nu de la instituțiile abilitate să comunice date oficiale așa cum ar trebui, situația este la fel de gravă:

La Gherla, o clasă de la Liceul ”Ana Ipătescu”, a trecut în online, la Apahida tot o clasă, la Liceul ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii o clasă este afectată, iar în Cluj-Napoca au trecut în online 11 clase de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, 7 clase de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” și cel puțin o clasă de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”, Şcoala Gimnazială ”Iuliu Haţieganu”, Școala Gimnazială „Ion Creanga”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More