Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej – Ucrainean prins cu ședere ilegală. Lucra la o societate comercială din municipiu

0 417

Un cetățean ucrainean a fost prins cu ședere ilegală în municipiul Dej. Acesta a fost îndepărtat de pe teritoriul României.

Potrivit IPJ Cluj, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în data de 25 iulie 2019, o acţiune cu forţe proprii pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat un bărbat, în vârstă de  35 de ani, din Ucraina, care desfăşura activităţi lucrative la o societate comercială de pe raza municipiului Dej, fără aviz de angajare.

Din verificările poliţiştilor de imigrări  a reieşit că, anterior, străinul a fost îndepărtat din România pentru şedere ilegală şi nerespectarea regimului juridic privind micul trafic la frontiera comună, iar societatea comercială a fost informată cu privire la procedurile de urmat pentru angajarea cetăţenilor străini.

Bărbatul a fost îndepărtat de pe teritoriul României, fiind escortat până la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei de stat comună. De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei, iar la ieşirea din ţară pe numele lui s-a dispus măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

Poliţiştii de imigrări continuă verificările faţă de societatea comercială urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile ce se impun conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, aceștia atrag atenţia că orice acţiune prin care este sprijinită rămânerea în România a unui străin care nu are un drept de şedere pe teritoriul României constituie infracţiunea de „Facilitarea şederii ilegale în România”, pentru care Codul Penal prevede pedeapsa închisorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More