Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dej: Unul dintre cei mai buni antrenori de volei a încetat din viață

0 2.609

Cu o carieră de zeci de ani în voleiul dejean, ca profesor, antrenor și mentor pentru sute de sportivi și elevi, Radu Miclea a părăsit azi pentru totdeauna ”terenul de joc”.

Aproape 40 de ani din viață i-a dedicat voleiului, ca jucător și apoi ca antrenor. Radu Miclea a făcut parte din echipa care a adus voleiului dejean prima medalie, una de bronz, la Campionatul Național de Juniori, în 1975. Imediat după terminarea facultății a fost repartizat la Constanța, unde a format tineri jucători de volei. Din 1996 s-a întors la Dej, aici continuând cariera de antrenor, din care s-a retras în 2019.

Pe banca tehnică a echipelor de la LAPI Dej a câștigat tot ce se poate ca antrenor, cucerind titluri de campioni naționali pentru cadeți, speranțe, mini-volei, juniori. O perioadă a fost antrenor principal și la echipa mare a orașului, Unirea Dej.

Radu Miclea a fost unul dintre profesorii care au pus bazele Centrului de Excelență de la Dej, dedicat tinerelor speranțe în voleiul național, centru care a produs și încă produce campioni pe bandă rulantă.

Apreciat și îndrăgit de toată lumea, Radu Miclea a fost una dintre figurile permanente din voleiul dejean, indiferent că vorbim despre juniori sau seniori, fiind prezent aproape la fiecare meci al Unirii Dej.

De astăzi, voleiul dejean este mai sărac, iar voleiul românesc a pierdut un om important, care putea oferi în continuare valoare acestui sport, prin formarea unor jucători de prestigiu. S-a stins din viață la doar 65 de ani și lasă în urma sa regretele celor care l-au iubit și admirat, dar și recunoștința a zeci de generații de voleibaliști sau sportivi care au avut avantajul de a-l avea antrenor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More