Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DEJ. ”Val de Lumină” în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi

0 32

Ziua Parintilor de Ingeri Dej 8 iunie 2014

Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor va fi marcată și în acest la Dej. Evenimentul se desfășoară în 16 orașe din România, dar și în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia și în alte câteva țări europene.

Miercuri, 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

La Dej Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor va fi marcată la Biserica Ortodoxă ”Sfinții Mihail și Gavril” de pe strada Gutinului.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a cincea ediție și se va desfășura simultan în 16 orașe în care, la ora 19.00 se vor aprinde sute de lumânări în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi.

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor”. An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More