Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

”Dej a vous”, spectacol de muzică folk, poezie și umor pentru persoanele cu dizabilități din Dej – FOTO/VIDEO

0 117

Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR), în colaborare cu Primăria Dej și localul Weekend Bistro din Dej, au organizat vineri seara la Dej un concert extraordinar de muzică folk, dedicat persoanelor cu dizabilități.

Au fost momente pline de sensibilitate pe terasa localului de pe malul Someșului, zeci de persoane arătându-și intenția de a fi aproape de persoanele de cu dizabilități, dar și de artiștii care au cântat și ne-au încântat pe scenă.

Spectacolul, organizat de reprezentanta CNDR în teritoriu, Monica Buzași, a fost prezentat de Sorin Andrei, care i-a introdus rând pe rând pe scenă pe artiștii care au completat tabloul unui eveniment magic.

Dinu Olărașu a fost cel care a deschis concertul și a introdus publicul în atmosfera muzicii folk, pentru ca apoi Maria Mariș, cadru didactic la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, a sensibilizat sufletele tuturor cu un moment artistic, aceasta fiind urmată pe scenă de dejenii Marin și Petra Grad, tată și fiică, ce au devenit deja invitați obișnuiți ai evenimentelor de acest gen organizate la Dej.

Sandu Cătinean a recitat câteva dintre poeziile din albumele semnate de el, iar apoi pe scenă au urcat Traian Cosma, Zoltan Butuc și pe urmă Oana Dragomir, o voce feminină care i-a impresionat pe cei prezenți prin sensibilitate și armonie.

Poetul și publicistul George Stanca, alături de Tic Petroșel, au oferit apoi un moment artistic plin de poezie, muzică și umor, concertul continuând cu momentul artistic susținut de Maria Gheorghiu, și acesta foarte apreciat de numerosul public spectator.

Seara s-a încheiat cu un minirecital susținut de Florin Săsărman, și el un obișnuit al spectacolelor folk organizate la Dej, iar la final toți artiștii au urcat alături de el pe scenă pentru câteva melodii ascultate și aplaudate în picioare de către cei din public.

 

Evenimentul s-a bucurat de susținerea unor oameni cu suflet mare din Dej, care nu doar că au plătit biletul de intrare de 15 lei, cu scop caritabil, dar au donat și sume de bani pentru susținerea persoanelor cu dizabilități din Dej, mulți dintre beneficiarii acestui eveniment fiind și ei prezenți la concert, ca invitați de onoare ai organizatorilor.

Sub puternica lumină a lunii pline, spectacolul s-a încheiat aproape de miezul nopții, lăsându-i pe spectatori cu un sentiment de împăcare sufletească și melancolie, în timp ce gazdele s-au bucurat de reușita unui eveniment organizat așa cum trebuie și de împlinirea scopului acestui concert de neuitat.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1224996770896421.1073742299.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More