Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejean cercetat pentru evaziune fiscală

0 63

someseanul-politia Dej (1)

Un bărbat, de 41 de ani, din Dej, este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi înregistrat, în contabilitatea societăţii administrate, facturi fiscale fictive, cauzând statului un prejudiciu de circa 33.000 lei.

În baza cercetărilor efectuate de poliţişti de investigare a fraudelor, din cadrul I.P.J. Cluj – Poliţia municipiului Dej, s-a dispus continuarea urmării penale faţă de un bărbat, de 41 de ani, din Dej, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta, în calitatea de de administrator al unui agent economic, din Dej, ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli nereale, în baza unor facturi fiscale care atestau achiziţii fictive de mărfuri. Pe aceste documente figurau ca emitente diverse societăţi comerciale din ţară, care nu au declarat livrări către firma verificată, erau radiate, aveau activitatea suspendată sau nu erau plătitoare de T.V.A.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că prin aceste tranzacţii fictive s-a urmărit diminuarea cuantumului T.V.A.-ului datorat bugetului consolidat al statului. Prejudiciu cauzat este de aproximativ 33.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea unităţii de parchet competente, pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a bărbatului şi recuperarea prejudiciul creat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More