Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejeanca Alina Meșter, următoarea după Emanuel Ungureanu în lupta USR pentru locurile eligibile în cursa alegerilor parlamentare

1 1.389

Dejeanca Alina Meșter urcă în rangurile Alianție USR-PLUS. Noul consilier în cadrul Primăriei Municipiului Dej, avansează în cursa pentru Parlamentul României. „După doar doi ani de politică și un zid imens de urcat, am ajuns la jumătatea lui, fapt pe care îl consider a fi o performanță”, declară Alina Meșter.

În cadrul alegerilor interne, cei de la USR PLUS, și-au arătat preferințele pentru candidații ce vor fi trimiși în lupta pentru alegerile parlamentare. Printre cei înscriși în cursa internă se află și dejeanca Alina Meșter, membru USR, actual și proaspăt consilier în Consiliul Local al Municipiului Dej.

Astfel, duminică, 11 octombrie, s-a desfășurat conferința județeană a Alianție USR-PLUS, în cadrul căreia au fost aleși candidații pentru Camera Deputaților și pentru Senat.

Surpriza a venit prin faptul că Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu, nume cunoscute în USR Cluj, au fost votați pe locuri neelegibile. Cei doi și-au arătat de altfel profunda nemulțumire pentru acest rezultat, iar Emanuel Ungureanu chiar s-a arătat revoltat în urma acestor alegeri interne și a vorbit despre un „mecanism perfid”.

La fel și Mihai Goțiu atacă membrii PLUS de inabordabilitate. Dincolo de rezultatul votului, amărăciunea nu vine din faptul că nu i-am convins, ci că n-am avut șansa să-i pot convinge pe reprezentanții PLUS. Cu greu, am făcut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, să pot discuta direct, să mă prezint și să mai demontez din ‘miturile’ pe care unii ”binevoitori” le-au plantat în grupul lor, a declara acesta.

Însă surpriza a venit prin faptul că dejeanca Alina Meșter, o imagine nouă în politica românească, s-a clasat în cadrul acestor alegeri interne imediat după bine cunoscutul membru USR Emanuel Ungureanu. Pe listele USR se pare că dejeanca reprezintă al treilea cel mai puternic nume din organizația județeană. În cadrul alianței USR-PLUS aceasta apare pe poziția 7 pe listele pentru alegerile parlamentare.

Pentru mine, locul 7 din 15 în competiția internă pentru Parlamentul României – Camera Deputaților este un loc onorabil. După doar doi ani de politică și un zid imens de urcat, am ajuns la jumătatea lui, fapt pe care îl consider a fi o performanță. Am la dispoziție patru ani în care să vă reprezint în Consiliul local Dej și să depun toate eforturile pentru a-mi respecta angajamentul asumat în campania electorală, a declarat Alina Meșter.

Potrivit unui comunicat de presă remis de USR-PLUS Cluj, candidații desemnați din partea filialei locale pentru alegerile parlamentare sunt:

Senat

1. Bordei Cristian
2. Goțiu Mihai
3. Elek Levente
4. Petrescu Manuela

Camera Deputaților

1. Murariu Oana
2. Băltărețu Viorel
3. Molnar Radu
4. Ciubucă Elena – Loredana
5. Ungureanu Emanuel
6. Nan Alexandrina – Ioana
7. Meșter Alina – Maria
8. Rigman Ciprian – Doru
9. Chirilă Radu – Ioan
10. Botoroagă Cornel

Avocata Oana Murariu în vârstă de 32 de ani, membră PLUS Cluj, este pe prima poziție pentru Camera Deputaților, ea fiind urmată de Viorel Băltărețu, un om de afaceri clujean în vârstă de 43 de ani, de asemenea membru PLUS. Pe poziția a treia s-a clasat un membru USR, Radu Molnar, notează cei de la Hot News.

Potrivit aceleiași surse citate, la Senat, lista este deschisă de Cristian Bordei, un economist în vârstă de 53 de ani, de asemenea membru al partidului condus de Dacian Cioloș. Senatorul Mihai Goțiu se poziționează de abia pe locul al doilea, cu șanse minime de a prinde un nou mandat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. EDI spune

    Doamne ajuta, si munceste pt. oameni, nu pt. gasti!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More