Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ucigașul capturat la Dej, la 6 ani de la crima care a îngrozit Anglia. Ce l-a dat de gol

0 1.327

Autorul unei crime înfiorătoare, care a şocat Marea Britanie, în 2013 şi a devenit ulterior subiect de film documentar, a fost prins miercuri dimineață la Dej.

Acum 6 ani, acesta a intrat în locuinţa unor englezi înstăriţi, cu gândul să fure, dar a fost suprins de o femeie, pe care a ucis-o cu mai multe lovituri cu un ciocan. În fata poliţiştilor, respectivul şi-a recunoscut fapta.

Individul reţinut de poliţie se numeşte Cristian Sabou. În decembrie 2013 – spun anchetatorii – bărbatul, care avea atunci 21 de ani, a pătruns în locuinţa unor oameni înstăriţi din Bosham, Marea Britanie, şi a ucis o femeie în vârstă de 55 de ani.

Locuinţa în care a fost ucisă aparţinea unor prieteni, care o rugaseră să aibă grijă de imobil cât erau plecaţi în vacanţa de Crăciun. Înarmat cu un ciocan românul nu a ţinut cont de nimic.

Crima a şocat Anglia. Victima – Valerie Graves – era proprietara unei galerii de artă şi a unui studio de artizanat.

Nu am vrut să îi fac rău. A fost un accident. M-a pus cineva să fac, să intru în casa aceea că a fost vorba că sunt bani şi lucruri de valoare şi m-au pus pe mine, am fost picat la mijloc în capcană şi de frică s-a întâmplat. A fost un accident. N-am făcut rău nimănui în viața vieților mele”

Cristian Sabou în fața anchetatorilor

Cazul uciderii lui Valerie Graves este unul dintre cele mai complicate pe care poliţia din Marea Britanie a trebuit să le rezolve. Crima a fost intens dezbătută de presă engleză şi a ajuns inclusiv subiect de documentar.

Deşi aveau arma crimei – care fusese abandonată în apropierea casei – şi probe parţiale de ADN, ani la rând anchetatorii nu au găsit niciun suspect. La un moment dat a fost oferită şi o recompensă de 20 mii de lire sterline pentru prinderea ucigaşului.

“Moartea tragică a lui Valerie Graves din decembrie 2013 rămâne una dintre cele mai complexe investigaţii a Poliţiei din Sussex. Am audiat mai bine de zece mii de oameni, mergând din casă în casă. Am luat peste 600 de declaraţii.”

GILES YORK, ŞEFUL POLIŢIEI DIN SUSSEX

Ca să dea de criminal, în 2014 – Poliţia din Sussex, care a anchetat cazul, i-a rugat pe toţi bărbaţii de peste 17 ani, care locuiau în zona unde a avut loc crimă ori au fost în vizită acolo, să vină să dea probe ADN. Aproape 3 mii de oameni au mers la analize.

Probele ADN au fost cele care i-au condus – în cele din urmă – pe anchetatori la bărbatul din România.

Cristian Sabou, tânărul de 27 de ani, era originar din Crișeni, județul Sălaj. A plecat în Marea Britanie și s-a căsătorit cu o româncă. După comiterea crimei, Sabou a mai rămas în țară patru ani, timp în care și-a părăsit partenera de viață și s-a întors de un an în România.

Însă povestise soției despre cele întâmplate, iar după ce a fost părăsită, aceasta a amenințat că va divulga secretul. În urmă cu un an de zile, fosta nevastă ar fi contactat rudele victimei pe Facebook și le-a spus cine este criminalul.

Bărbatul va fi prezentat magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj pentru confirmarea mandatului European de arestare. Autorităţile din Marea Britanie urmează să ceară extrădarea lui. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More