Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejeanul Dorin Pănescu a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de Karate WUKF

0 104

Sportivul dejean Dorin Pănescu, de la clubul sportiv Budokan Ryu, care activează în Dej, Gherla și Beclean, a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de Karate WUKF, competiție desfășurată în perioada 16-19 iunie 2016 în Dublin, capitala Irlandei.

Competiția a fost una de o amploare deosebită, având o participare record. Astfel, 2285 de sportivi reprezentând 71 de federații de karate din 33 de țări s-au întrecut pe parcursul celor 4 zile în probe de kata (măiestrie) și kumite (luptă) atât la individual cât și pe echipe.
Sportivii din Romania s-au întrecut în spiritul competiției cu adversari din Irlanda, Anglia, Scoția, Belgia, Slovacia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Italia, Rep. Cehă, Portugalia, Spania, Țara Galilor, Danemarca, Irlanda de Nord, Elveția, Germania, Rep. Srpska, Malta, Grecia, Letonia, Rusia, Norvegia, Franța, Japonia, Egipt, Malaesia, India, Africa de Sud, Argentina, Brazilia și Statele Unite ale Americii.
Clubul sportiv Budokan Ryu a avut trei reprezentanți la acest eveniment, mai precis sportivii Boca Denisa, Bota Vlad și Pănescu Dorin, care au reprezentat România la probe de kumite individual și echipe categoria cadeți (15-17 ani).
Evoluția sportivilor a fost foarte bună, astfel Boca Denisa și Bota Vlad ajungând până în optimi, fiind la o victorie distanță de intrarea în primii 4 sportivi la categoriile lor, ceea ce le-ar fi garantat podiumul.
De asemenea, Pănescu Dorin a avut o evoluție exemplară, reușind să obțină două titluri de Campion Mondial la probele de kumite individual cadeți -65 de kg precum și la kumite echipe rotativ cadeți.
Antrenorii clubului, Paula Groșan și Bogdan Savu, doresc cu această ocazie să îi felicite pe sportivi pentru felul în care s-au prezentat la competiție și să transmită mulțumiri tuturor celor care au sprijinit participarea la eveniment, autorităților locale, sponsorilor și părinților.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More