Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejeanul înecat luni la Neptun este căutat și azi

1 167

inecat mare

Scafandrii au reluat în această dimineață, la ora 8.00, căutările trupului turistului din Dej care s-a înecat, ieri, în staţiunea Neptun.

Un echipaj al Agenţiei Române de Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM) cercetează zona în care a dispărut turistul, dar se vor scufunda şi în larg, deoarece curenţii puternici puteau transporta trupul departe de coasta mării.
 
Bărbatul dispărut are 46 de ani şi este din Dej, judeţul Cluj. Salvatorii spun că misiunea este una extrem de dificilă, pentru că marea continuă să fie agitată, cu valuri mari, curenţi rapizi şi, evident, vizibilitate redusă în adânc.

Vă reamintim faptul că bărbatul de 46 de ani din Dej s-a aventurat ieri în apele Mării Negre împreună cu soția și încă două persoane, deși salvamarii au arborat steagul roșu, care anunță că scăldatul în mare este interzis, din cauza valurilor mari și a curenților puternici.

Ajunși departe de mal, la vreo 30 de metri, cei doi dejeni și-au dat seama că s-au aventurat prea departe și sunt trași de curenți. Cu un ultim efort de energie, bărbatul a reușit să-și împingă soția spre mal, însă el nu s-a mai putut salva. Un salvamar i-a arunct un colac de salvare femeii, dar bărbatul a dispărut în valuri.

La un moment dat, bărbatul a apărut la suprafața apei cerând ajutor, însă apoi a fost înghițit de valuri.

”S-a rostogolit. A mai ieșit o dată și a făcut cu mâna și în momentul acela a fost lovit din plin”, a povestit o femeie ce se afla la plajă.

”Valurile scot nisipul la suprafață și ne împiedică să observăm în apă. Din cauza valurilor foarte mari și a vizibilității reduse, nu s-a putut intra cu buteliile”, au relatat aseară salvatorii.

Timp de câteva ore, salvamarii și scafandrii au încercat să-l recupereze pe dejean din apele mării, însă vizibilitatea redusă și marea învolburată au făcut imposibilă misiunea salvatorilor. Căutările scafandrilor au fost întrerupte în jurul orei 19:00, luni seara. Doar salvamarii au continuat să-l caute pe bărbat până la lăsarea serii.

În tot acest timp, soția bărbatului a sperat cu ochii în lacrimi că soțul ei va fi găsit în viață și a așteptat pe mal ca salvatorii să-l aducă la țărm. Din păcate, după o noapte trecută de la tragedie, șansele ca bărbatul să mai fie găsit în viață sunt practic nule.

ACTUALIZARE:

La mai bine de 24 de ore de la producerea tragediei, trupul bărbatului din Dej înecat la Neptun nu a fost încă găsit. Scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au scotocit marți toată ziua zona în care dejeanul a fost văzut ultima oară de turiști, însă fără niciun rezultat.

Militarii spun că marea s-a mai liniștit față de ieri, însă curenții sunt încă puternici. Trupul bărbatului ar putea fi prins între stabilopozii aflați lângă vila prezidențială de la Neptun. Pentru că apa este tulbure, scafandrilor le este greu să cerceteze fundul mării.

Ei au fost ajutați de mai mulți salvamari dar și de un echipaj al Agenției pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare.

CITIȚI ȘI: A fost găsit cadavrul dejeanului înecat la Neptun

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More