Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejeanul Marius Mânzat a fost ales noul președinte al Consiliului Județean Cluj

0 87

În urma ședinței extraordinare a Consiliului Județean Cluj care a avut loc azi la Cluj-Napoca, Mihai Seplecan a fost demis de către colegii lui, în locul său fiind ales liberalul dejean Marius Mânzat.

Ședința extraordinară a CJ Cluj a fost una cu scântei luni după-amiază. Demiterea lui Seplecan a fost contestată de acesta, care a și părăsit ședința în momentul în care s-a demarat procedura de vot. În urma exprimării voturilor, prin vot secret în cabină, pentru demiterea lui Seplecan au votat 25 dintre cei 29 de consilieri județeni prezenți.

Pe ordinea de zi a ședinței a fost introdus un nou proiect de hotărâre privind alegerea unui nou președinte. Candidați au fost Marius Mânzat de la PNL și Vasile Sălătioan de la PSD, ambii politicieni fiind din Dej. La prima rundă de alegeri, Marius Mânzat a obținut 18 voturi pentru și 9 împotrivă, în timp ce Sălătioan a obținut doar 9 voturi pentru și 18 împotrivă.

Imediat s-a decis convocarea unei noi ședințe extraordinare, al cărei scop a fost organizarea unei noi runde de alegeri. De această dată, Marius Mânzat a obținut 20 de voturi pentru, fiind ales noul președinte al Consiliului Județean Cluj.

CITIȚI ȘI: Doi dejeni în luptă pentru șefia Consiliului Județean Cluj. Seplecan a fost demis, iar Marius Mânzat și Vasile Sălătioan n-au adunat voturile necesare

Numele lui Marius Mânzat ca și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj din partea ACL a fost vehiculat și în toamna anului trecut. Atunci, însă, fotoliul de președinte a fost luat de Mihai Seplecan, tocmai cel pe care Mânzat îl va înlocui începând de azi.

Până de curând, Marius Mânzat a ocupat funcția de președinte al PNL Dej, funcție pe care a pierdut-o, conform deciziilor partidului, în momentul în care viceprimarul Aurelian Mureșan a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Dej pentru alegerile locale de anul viitor.

Marius Mânzat a depus jurământul luni seara

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More