Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejeanul Rareș Pop a fost reținut pentru 24 de ore și poate fi arestat preventiv

0 59

rares-pop

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore a inculpaților Rareș Pop și Vasile Claudiu Crișan, cei doi inspectori ISCTR ridicați ieri de DNA.

Potrivit comunicatului DNA, cei doi inspectori sunt acuzați de:

POP RAREȘ VASILE, inspector șef teritorial (7 județe) în cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier și vicepreședinte al organizației locale a unui partid politic, (reținere începând de la data de 04.06.2014, ora 23,00, până la data de 05.06.2014, ora 23,00), cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

— abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite,

— desfășurarea de activități ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

— permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, comisă în formă continuată,

șantaj

— luare de mită

CRIȘAN CLAUDIU VASILE , inspector coordonator al Biroului județean Cluj, din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, (reținere începând de la data de 04.06.2014, ora 23,15, până la data de 05.06.2014, ora 23,15) cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

— abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite;

— permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată;

Inculpaților Pop Rareș Vasile și Crișan Claudiu Vasile li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

Inculpații Pop Rareș Vasile și Crișan Claudiu Vasile urmează a fi prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DNA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More