Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejeanul Vicențiu Știr, candidatul ALDE Cluj pentru un mandat în Camera Deputaților

0 76

După o primă aventură în campania electorală pentru alegerile din luna iunie a acestui an, omul de afaceri dejean Vicențiu Știr nu a dezarmat și își anunță candidatura pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Dacă pentru unii eșecul din vară, de la alegerile locale, a reprezentat un semnal de retragere totală din viața publică, pentru Vicențiu Știr a fost doar imboldul de a lupta pe alte fronturi, mai mărețe, și de a continua să muncească în folosul comunității pe care dorește să o reprezinte.

În urma discuțiilor purtate în sânul organizației județene Cluj a Alianței Liberalilor și Democraților, formațiunea politică și-a stabilit deja candidații cu care marșează în cursa pentru Parlamentul României, Astfel, la Camera Deputaților, pe primul loc pe listă se află Steluța Cătăniciu, iar locul al doilea este rezervat omului de afaceri dejean Vicențiu Știr, prim-vicepreședinte ALDE Cluj și co-președinte ALDE Dej.

Prin această candidatură, Vicențiu Știr dorește să-și ducă la îndeplinire planurile pe care le-a exprimat și în cadrul campaniei electorale de la alegerile locale, când a candidat pentru funcția de primar al municipiului Dej.

Este dorința mea de a veni cu un suflu nou. Cred că un politician tânăr care s-a dezvoltat fără a avea afaceri cu statul român poate fi un plus mare pentru întreg județul Cluj. Eu voi veni cu proiecte noi și cu proiecte ce vor putea fi duse la îndeplinire. Un om nu este terminat atunci când este învins, ci atunci când renunță, spunea Richard Nixon, și nu cred că vreunul dintre noi, cei care am pus atât suflet în intenția noastră politică, renunță. Eu unul nu am s-o fac”, spune Vicențiu Știr în încercarea de a motiva această candidatură.

Așa cum a promis și în cadrul campaniei electorale de la alegerile din iunie, Vicențiu Știr își axează prioritățile pe măsurile liberale, pe cele de dreapta. Astfel, spune Vicențiu Știr, prioritățile sale rămân în continuare cele care privesc dezvoltarea economică atât la nivelul Dejului, cât și la nivelul întregului județ, crearea de noi locuri de muncă și libertatea cetățeanului.

Există nevoie de un suflu proaspăt în Parlament, însă această schimbare se va face treptat. Avem nevoie și de parlamentari cu experiență,  dar și de cei tineri care vin cu un suflu proaspăt, dar și cu idei noi. Ideile unui om de afaceri la 40 de ani, cât am eu, sunt altele decât ale unuia mai în vârstă. Cred că imaginea Parlamentului poate să fie îmbunătățită. Cred că este important să privim în viitor, să tragem învățăminte fără a căuta pricini, să dăm viață la ceea ce a fost doar prefigurat în imaginarul nostru politic. Pentru acest lucru este însă nevoie de forța unei noi echipe, o echipă adaptată la circumstanțele momentului. Sunt convins că vom găsi formula potrivită, energia și puterea de a ne impune. Rămân statornic în ideea că într-o echipă toate trebuințele și aspirațiile sunt legitime pentru toți membrii și că cele mai importante lucruri sunt: cauza comună pentru care lupți, cinstea și pasiunea cu care o faci”, susține antreprenorul dejean.

Candidatul ALDE Dej la Camera Deputaților, Vicențiu Știr insistă și în programul de candidatură pentru alegerile parlamentare pe ideea eliminării ajutoarelor sociale și pe parteneriatele publice private, cele din urmă fiind considerate prioritare și în campania pentru Primăria Dejului.

Principalul punct asupra căruia am insistat au fost parteneriatele publice-private, dar din păcate, actualul primar nu a îmbrățișat această idee. Consider că doar într-o țară prosperă va fi și viața noastră mai bună. E important să începem să înțelegem că ceea ce facem pentru țară, facem de fapt pentru noi. Sunt foarte mulți investitori care doresc să investească în parteneriate publice private, astfel având de câștigat atât investitorul cât și Primăria. Pe lângă dezvoltare economică, astfel de proiecte ar duce și la creare multor locuri de muncă. Aceasta este o idee pe care voi merge în continuare și pentru alegerile parlamentare. Eu văd necesitatea unei legături între Primărie și investitori, lucru care nu se întâmplă la Dej. Trebuie să ai grijă de cei care investesc, deoarece ei ajută la dezvoltarea economică a Dejului”, mai spune Vicențiu Știr.

Președintele ALDE Dej este convins că în această cursă electorală pentru Camera Deputaților va beneficia de tot sprijinul organizației județene a ALDE Cluj și se arată încrezător că electoratul clujean îi va acorda șansa să-l reprezinte în Legislativul României, având în vedere faptul că ocupă o poziție eligibilă pe lista de candidați a formațiunii politice. Conștient de faptul că nimic nu se obține în viață, sau în cariera politică, fără o muncă asiduă, Vicențiu Știr spune că va începe activitățile din pre-campania electorală chiar de săptămâna viitoare, întreaga campanie fiind coordonată de la centru.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More