Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejeni înghețați în tren, după ce circulația feroviară a fost blocată între Brașov și Predeal – FOTO

0 149

Circulația feroviară pe ruta CF Brașov — Predeal a fost închisă între stațiile Predeal și Timișu de Sus (pe firul I) după ce, din cauza vântului puternic, trei copaci s-au prăbușit de pe versant peste linia de cale ferată.

Reprezentanții CFR au precizat printr-un comunicate de presă că, în momentul prăbușirii, linia de înaltă tensiune a fost ruptă.

„Echipele feroviare intervin pentru remedierea deranjamentului tehnic la linia de contact cu un utilaj special și cu forță umană pentru tăierea și îndepărtarea copacului prăbușit peste linia de cale ferată”, se menționează în comunicat.

Potrivit CFR, până la redeschiderea circulației, trenurile de călători care au trasat graficul de circulație pe Valea Prahovei vor staționa temporar în gările adiacente.

„La aceasta oră, trenul IR 1745, care circulă în relația București — Satu Mare, staționează temporar între Predeal și Timișu de Sus, iar trenurile IR 1631 (București — Brașov), IR 1526 (Sibiu — București) și R 3001 (București — Brașov) vor aștepta redeschiderea circulației în gările Brașov și Predeal”, se mai precizează în comunicat.

Circulația trenurilor între stațiile Predeal și Timișu de Sus a fost reluată marți, la ora 10,29, în condiții de siguranță, informează CFR SA.

 

Printre pasagerii din trenul București – Satu Mare s-a aflat și un tânăr din Dej. Gabriel Finias Bonta a publicat pe Facebook fotografii de la fața locului, spunând că peste 100 de oameni au răbdat frig într-un vagon din Dej.

Se rabdă frig în vagonul 5 al trenului Inter Regio 1745. Cost răbdat frig – 94.50 Lei + un pachet de nervi.
Nu-i bai, mâine cer explicații în Regionala Cluj… Dorel nu-l face pe Bonta să rabde frig. Punct! Sesizat deputat Itu Cornel Itu! Vagonul e din Dej și trebuie tras la răspundere cel care l-a pus pe șine fără să se asigure că peste 100 de oameni rabdă frig. Trenul a stat pe banii mei 180 minute într-un peisaj de poveste. Totuși, prefer ca trenul să meargă în 5 ore până la Cluj, nu în 13”, a scris Gabriel pe rețeaua de socializare.

Acesta a revenit ulterior cu un mesaj prin care solicită declanșarea unei anchete cu privire la acest incident, anunțând că a inițiat o petiție semnată de zeci de persoane din respectivul tren, petiție prin care se solicită tragerea la răspundere a celor ce au sabotat activitățile pasagerilor trenului IR 1745.

Trenul InterRegio 1745 a fost victima atacului TERORIST al corupției. Trei copaci se află în acest moment căzuți pe calea ferată, tăind liniile de înaltă tensiune. Suntem sute de oameni în trenul ăsta, care rabdă frig și care nu ajung la timp din cauza administrației corupte, care pe banii impozitelor noastre nu au curățat preventiv calea ferată.

Cerem DEMISIA șefului de regională și o anchetă care să lămurească circumstanțele care au dus la acest eveniment nefericit.
Propunerea mea e să înmulțim orele pe care cei peste 100 de oameni le pierdem și să cerem atâtea ore de pușcărie pentru responsabilii direcți și indirecți.

Vă prezint semnatarii petiției pentru tragerea la răspundere a celor ce au sabotat activitățile pasagerilor trenului IR 1745.
Această petiție va ajunge în Direcția Națională a CFR, Ministerul Transporturilor și Judecătoria Brașov. Suntem hotărâți să aflăm cine sunt imbecilii din spatele inoperativității sistemelor de urgență.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More