Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii au dat buluc în magazine în Vinerea Mare. Zonele comerciale paralizate de trafic – FOTO/VIDEO

0 303

Aglomeratie Dej Vinerea Mare-someseanul (1)

Vadurile comerciale, zonele unde se află amplasate marile magazine din Dej, au fost luate cu asalt azi de către cumpărători. Dejeni sau oameni veniți la cumpărături din localitățile învecinate, au dat iama în magazinele dejene.

Prin urmare, din cauza numărului mare de clienți, care s-au grăbit să-și facă azi cumpărăturile de Paște pe ultima sută de metri, circulația în zona marilor magazine a fost practic sugrumată.

În cartierul Dealul Florilor, de exemplu, un drum pe care-l parcurgi cu mașina în doar câteva secunde, a durat azi, la orele prânzului dar și spre după-amiază, mai bine de 3 minute. Asta, doar drumul propriu-zis, fără a lua în considerare goana nesfârșită după un loc miraculos de parcare.

Pentru că marile magazine din zonă au prevăzute doar câteva locuri de parcare pentru clienți, iar acestea sunt în mare ocupate de dimineață chiar de angajații magazinelor, clienții s-au văzut nevoiți să se reorienteze. Unii, mai cu bun simț au căutat locuri să-și parcheze mașinile pe străzile lăturalnice. Alții, mai leneși sau mai grăbiți, le-au cocoțat pe trotuare, cum au putut, chiar dacă mai bine de jumătate de mașină ocupă carosabilul.

Dejenii veniți din centrul orașului la cumpărături în zona Unicarm-Carrefour, au fost nevoiți să aștepte, cu nervii întinși la maximum, în coloane de mașini, parcă fără de sfârșit. Mașinile parcate aiurea pe trotuare sau în sensul giratoriu, taximetre oprite pentru a prelua în mijlocul drumului clienții cu cumpărăturile, pietoni care traversează pe unde-i taie capul, aglomerația și goana după ultimele cumpărături pentru masa de Paște, n-au avut decât darul de a paraliza circulația și a crește și mai mult tensiunea participanților la trafic.

În magazine, aceeași nebunie: clienți obosiți fizic și psihic, dar disperați să pună mâna pe produsele scoase la ofertă în această perioadă, vânzătoare cu nervii la pământ, cumpărători indeciși care blochează circulația celorlalți mai grăbiți printre rafturi, cărucioare cu produse sau ambalaje lăsate la voia întâmplării pe culoarele de acces.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More