Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii au donat sânge în cadrul unei campanii umanitare FOTO/VIDEO

0 64

campanie-donare-sange-dej-octombrie-2013 (6)

Spitalul Municipal Dej a organizat în această dimineaţă o campanie de donare de sânge, în incinta Policlinicii Dej.

Deşi nu în număr foarte mare, dejenii s-au prezentat încă de la ora 07:30 la partenerul Policlinicii pentru a obţine un număr de ordine. Apoi, aceştia au urcat la etajul II al clădirii pentru a-şi aştepta rândul la donat. Puţin după ora 08:30 a început recoltarea de sânge.

Aproximativ 70 de persoane au donat sânge. Este vorba despre tineri şi adulţi cu vârsta cuprinsă între 18 și 62 de ani, care au o greutate corporală de minim 50 de kilograme, iar tensiunea arterială maximă de 20 mmHg și minimă de 10 mmHg. Au putut dona sânge doar cei care nu au avut afecțiuni precum boli de piele, sechele pulmonare sau operație de ulcer.

Pentru fapta lor donatorii au fost răsplătiţi cu 7 bonuri de masă, o zi liberă de la serviciu și 50% reducere la abonamentul pentru transportul în comun, dar și cu analize gratuite pentru hepatita B și C, HIV, VDRL, hemoglobină, grupa sanguină, RH(D), anticorpi antieritrocitari (pentru fetele cu RH-).

La campania de azi de la Dej au participat și reprezentanți ai Someșeanul.ro și Radio Stil FM Dej, tocmai pentru a da un impuls dejenilor să participe în continuare la astfel de campanii umanitare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More