Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii au ieșit la plimbare, în cadrul programului ”Promenada inimilor” – FOTO/VIDEO

0 55

Zeci de dejeni au luat parte și în acest an la ”Promenada inimilor”, program inițiat de Rotary Club Dej, împreună cu Fundaţia Română a Inimii.

Rotarieni, prieteni și rude ai acestora, sau simpli cetățeni ai Dejului, și-au dat întâlnire duminică la amiază în Parcul Mic din Dej, de unde a luat startul ”promenada inimilor”.

Câteva zeci de persoane, în frunte cu primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureșan, consilieri locali, oameni de afaceri sau simpli dejeni au pornit într-o plimbare de relaxare, una care s-a întins pe o distanță de 2,2 kilometri, punctul de sosire fiind tot parcul din centrul orașului.

Cu această ocazie, participanții au avut oportunitate să schimbe idei și impresii, să socializeze, dar, și mai important, să facă un mic pas în ceea ce înseamnă prevenția cardiovasculară.

Potrivit statisticilor, un român suferă un infarct miocardic la fiecare jumătate de oră, în timp ce unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Mai mult, tot statisticile spun că 7 milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare, boli care pot fi prevenite prin mișcare zilnică, sport, sau o simplă plimbare de relaxare de cel puțin o jumătate de oră.

 

Tocmai aceste considerente i-au determinat pe cei de la Club Rotary Dej să inițieze și să continue acest program, scopul acțiunii fiind acela de a atrage atenția cetățenilor asupra riscurilor la care se expun prin sedentarism și lipsa de mișcare.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1004498466279587.1073742062.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More