Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii au plecat cu sacii încărcați de la Ziua Recoltei – FOTO/VIDEO

0 92

Ziua recoltei Dej 2014 (1)

Piața centrală a Dejului a fost luată cu asalt duminică, la orele prânzului, de cumpărători dornici să achiziționeze produse agricole și tradiționale de la producători locali cu ocazia Zilei Recoltei.

Evenimentul a atras un număr mare de expozanți, aproape 70 de producători, dar și un număr mare de cumpărători, fiind cel mai de succes târg de toamnă organizat în ultimii ani la Dej. La succesul Zilei Recoltei a contribuit și vremea frumoasă.

Majoritatea veniți direct de la biserică, dejenii au năvălit în Piața Bobâlna, atrași de prețurile de producător ale sortimentelor scoase la vânzare. S-au cumpărat ardei, gogoșari și morcovi, mere, struguri sau prune, iar cartofii, ceapa sau varza au fost și acestea la mare căutare.

Dejenii nu s-au dat înapoi nici când a fost vorba să cumpere flori, produse lactate, miere, țuică, vin sau must, iar vânzătorii au fost extrem de mulțumiți că li s-au golit tarabele.

Un astfel de eveniment nu se putea desfășura fără un spectacol folcloric oferit de către Casa de Cultură Dej și prezentat de Mariana Reman.

În cuvântul de deschidere al evenimentului de azi de la Dej, primarul Costan Morar a ținut să amintească și de noua piață agroalimentară de la Dej, o piață care va fi deschisă în maximum o lună de zile: ”Vom deschide una dintre cele mai frumoase piețe agroalimentare din zonă, nu numai din Cluj, chiar din zona Transilvaniei.”

Atmosfera a fost întreținută de Orchestra de muzică populară ”Someșana” a Casei Municipale de Cultură ”George Coșbuc” Dej (dirijor Zenu Zanc), Ansamblul folcloric ”Someșana” (instructori coregrafi: Reghina și Lucian Tecar) și soliștii vocali Anca Suciu, Zina Doboș, Iulia Iosip, Gavril Ciciovan, Cristina Beldean-Moșuțan, Alina Zanc, Adela Zanc, Felix Gălan și Ioan Dordoi.

De la eveniment nu au lipsit nici oficialitățile locale, viceprimarul Aurelian Mureșan, deputatul Cornel Itu, consilierii locali Nicolae Lazăr sau Marius Butuza. Chiar dacă este campanie electorală, Ziua Recoltei la Dej a fost o zi fără politică. Oamenii politici și reprezentanții formațiunilor politice angrenate în cursa pentru alegerile prezidențiale, s-au ferit să facă remarci politice, preferând să păstreze imaginea autentică a evenimentului dedicat producătorilor agricoli și cumpărătorilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More