Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii au plecat cu sacii plini de produse de la Ziua Recoltei, profitând de marfa bună și prețurile mici – FOTO/VIDEO

0 54

Organizată pentru prima dată în noua Piață agroalimentară din centrul Dejului, Ziua Recoltei a însemnat un câștig atât pentru producătorii aflați cu produse la vânzare, cât și pentru dejenii care au plecat acasă cu sacii și sacoșele încărcate.

Ziua Recoltei a început încă de dimineață la Dej, dar abia spre amiază piața a devenit extrem de aglomerată. Dejenii au profitat de prețurile mai mici decât în alte zile pentru majoritatea produselor și și-au încărcat sacoșele cu cumpărături. Alții au plecat cu sacii plini de la piață, pentru unii marfa cumpărată abia încăpând în portbagajele mașinilor.

De la legume și fructe, până la produse lactate, vin, must, miere sau chiar produse de artizanat, de toate s-au vândut și s-au cumpărat azi la Dej.

Vremea ploioasă și frigul pătrunzător nu i-a împiedicat pe dejeni să-și facă azi cumpărăturile, pentru a-și umple pivnițele și cămările pentru perioada de iarnă.

După amiază, în piața agroalimentară organizatorii au pregătit și un program artistic, printre artiștii care au întreținut atmosfera de sărbătoare aflându-se Anca Suciu, Zina Doboș, Gavril Ciciovan, Alina și Adela Zanc, Felix Gălan, Ioan Dordoi, acompaniați de orchestra de muzică populară ”Someșana” a Casei Municipale de Cultură George Coșbuc Dej (dirijor prof. Zenu Zanc). În programul artistic au mai fost incluse un moment realizat de eleve ale Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej (coordonator prof. Anca Lazăr și Mariana Reman), dar și dansuri populare prezentate de ansamblul folcloric ”Someșeana” (instructori Regina și Lucian Tecar).

Bineînțeles, de la un asemenea eveniment nu puteau lipsi personalitățile publice. Primarul Costan Morar a fost cel care a făcut deschiderea oficială a evenimentului, la care au mai luat parte viceprimarul Aurelian Mureșan, dar și numeroși consilieri locali sau șefi de instituții dejene, veniți la piață atât pentru a-și face cumpărăturile de sezon, cât și pentru relaxare.

Iar pentru ca toată lumea să fie fericită, organizatorii au pregătit pentru dejenii prezenți la Ziua Recoltei cel mai bun gulaș. Trei ceaune mari de gulaș, cu carne, cartofi și alte mirodenii, au fost pregătite de bucătari iscusiți, pentru a potoli foamea precupeților, dar și a vânzătorilor și organizatorilor.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1010355229027244.1073742078.467241263338646&type=3

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More