Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii au sărbători azi Unirea Principatelor Române – FOTO/VIDEO

0 76

Unirea Principatelor Romane sarbatorita la Dej (1)

Primăria Municipiului Dej și Cercul Pedagogic al Profesorilor de Istorie Dej, alături de Centrul Cultural ARTA, au organizat azi la Dej manifestări omagiale dedicate Unirii Principatelor Române.

Începute cu cuvântul de deschidere al primarului Costan Morar, manifestările dedicate sărbătoririi Unirii Principatelor Române au continuat cu simpozionul ”Uniți în gând și-n suflet”, în cadrul căruia au prezentat comunicări profesor de istorie Valeria Huza de la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej și profesor Constantin Albinetz, cel care este și directorul Muzeului Municipal Dej.

Un moment aparte în cadrul programului de azi l-a reprezentat sceneta trupei ”Vistrian Roman” a Casei Municipale de Cultură Dej, formată din elevi ai Școlii ”Mihai Eminescu” Dej și coordonată de Mariana Reman. Copiii au fost aplaudați la scenă deschisă pentru momentul lor artistic, unul încărcat de istorie și dialoguri spumoase, care nu trebuie date uitării.

Programul a continuat cu momentele artistice susținute de soliștii Marin și Petra Grad, ansamblul folcloric „Someşana” al Casei Municipale de Cultură Dej (coregrafi Reghina și Lucian Tecar), dar și cântece patriotice interpretate de Cristina Beldean Moșuțan, Adela Zanc și Felix Gălan, acompaniați de orchestra ”Someșana” a Casei Municipale de Cultură Dej (dirijor prof. Zenu Zanc).

Din cadrul manifestărilor de azi nu putea lipsi fanfara reprezentativă a municipiului Dej. Pe muzica acesteia, cei prezenți în sală, s-au prins la final într-o horă a unirii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More