Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii, chestionați pe stradă cu privire la situația blocului V03 – FOTO/VIDEO

0 52

Angajați ai Primăriei Dej, în frunte cu primarul Costan Morar, au desfășurat azi la amiază o consultare publică în stradă cu referire la situația blocului V03 din cartierul Dealul Florilor.

Zeci de dejeni au fost opriți pe stradă de către angajații primăriei, locuitorii fiind invitați să participe la consultarea publică inițiată de către municipalitate prin completarea unui chestionar care a fost publicat și pe site-ul instituției.

Fac acest lucru pentru că vreau să am o situație exactă, o percepție exactă a tot ce înseamnă gestionarea blocului V03. După ce vom avea aceste sondaje, vom centraliza și în funcție de opțiunile cetățenilor vom decide.

Dacă se va decide că trebuie să se construiască în zona respectivă parcare subterană și supermarket, vom face concursuri de proiecte, în așa fel încât să vin în fața dejenilor și în fața Consiliului Local cu aceste proiecte, încât această zonă să fie mobilată. Nu cu un tip de proiecte de la un magazin sau altul ca și o hală. Nu! Noi vom impune ce se va construi aici”, a declarat pentru Someșeanul.ro primarul Costan Morar.

Majoritatea celor chestionați au fost de părere că blocul V03 trebuie demolat, iar în locul acestuia să fie ridicat un supermarket care să fie prevăzut neapărat cu locuri suficiente de parcare. Bineînțeles, printre cei chestionați au fost și persoane care nu au fost de acord cu construirea unui al treilea supermarket în acea zonă, optând pentru continuarea construcției blocului de locuințe, sau pentru un părculeț cu spații de joacă pentru copii, ori o parcare supraetajată.

În ceea ce privește opțiunile celor care au declarat că își doresc un nou supermarket la Dej, majoritatea intervievaților au spus că își doresc un magazin Kaufland sau Lidl, respingând orice ideea ca noul magazin să fie Penny Market, așa cum se vehiculează în ultima perioadă

Potrivit primarului Costan Morar, până în acest moment la sondajul de pe site-ul primăriei și-au exprimat părerea aproximativ 900 de persoane. Rezultatele acestui sondaj online vor fi adunate cu cele din chestionarele completate în stradă, iar rezultatele finale vor fi comunicate la finalul perioadei de sondare, care se va încheia joi.

Vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Dej, va fi decisă și modalitatea de punere în practică a noului proiect ce vizează problema blocului V03.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1066858580043575.1073742166.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More