Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii își vor depozita în continuare deșeurile menajere la rampa de la Odorheiu Secuiesc

0 230

Consilierii locali dejeni au dezbătut marți, în cadrul unei ședințe de îndată, situația depozitării deșeurilor menajere ale dejenilor la rampa de gunoi de la Odorheiu Secuiesc.

La inițiativa primarului Costan Morar, aleșii locali au dezbătut și votat proiectul de hotărâre privind aprobarea transportului deșeurilor menajere din Municipiul Dej la rampa din Odorheiul Secuiesc.

”Problema deșeurilor menajere este o problemă foarte grea la nivelul județului nostru. În urmă cu un an de zile n-am mai putut depozita deșeurile în zona Pata-Rât. Am găsit o soluție extremă la Odorheiu Secuiesc, unde Gherla, Turda, toată zona, transportă deșeurile.

Distanța pentru transportul deșeurilor menajere de la Dej este de 220 kilometri la Odorhei, mai mare decât la Pata Rât. Consider că este anormal să plătească cetățenii diferența de preț privind transportul la groapa de gunoi. De la 1 august suntem din nou descoperiți, pentru că a expirat contractul. Așa că suntem într-o situație grea, pentru că nu sunt alte variante pentru următorii trei ani de zile.

O altă variantă este în Sălaj, la Dobrin, dar ei nu au capacitate pentru următoarele luni de zile. Așa că vin în fața dumneavoastră cu un proiect de prelungire a contractului pentru încă trei luni cu rampa de la Odorheiu Secuiesc, pentru a subvenționa din bugetul local diferența de preț pentru consumatorii din Dej”, a declarat în ședința de Consiliu Local primarul Costan Morar.

Consilierii locali au votat pentru adoptarea acestui proiect de hotărâre, astfel că pentru următoarele trei luni deșeurile dejenilor vor fi transportate tot la Odorheiu Secuiesc, diferența de preț a transportului urmând a fi suportată de la bugetul local.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More