Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii pot beneficia de scutirea de la plata majorarilor si penalitatilor

1 55

MorarCostan2

Dejenii, persoane fizice, societati comerciale/cooperatiste si persoanele juridice fara scop lucrativ vor putea beneficia de scutire de la plata majorarilor de intarziere si penalitatilor aferente obligatiilor bugetare constand in impozite si taxe locale, redevente, chirii, si altor obligatii datorate bugetului local.

Initiativa apartine primarului municipiului Dej, Costan Morar, si a fost aprobata in sedinta Consiliului Local Dej din luna iunie.

Conform hotararii adoptate, dejenii pot beneficia de scutirea de la plata majorarilor si penalitatilor doar in cazul in care isi platesc integral sumele restante datorate la bugetul local pana in data de 31 octombrie 2013.

Aceasta obligatie fiind achitata, prin depunerea unei cereri la Primaria Municipiului Dej, pana la data de 15 noiembrie 2013, contribuabilii vor beneficia de stingerea penalitatilor aferente obligatiilor datorate bugetului local.

„Am initiat acest proiect de hotarare stiind care este situatia financiara la nivelul orasului. Sunt societati comerciale care se afla in dificultate, iar prin aceasta decizie le-am ajuta sa se redreseze, salvand astfel de la disponibilizare angajatii care lucreaza in aceste societati.Cu probleme financiare se confrunta si multe familii din municipiu, care nu au reusit sa-si achite obligatiile la bugetul local. In aceste conditii ele sunt pasibile de executare silita, lucru pe care nu mi-l doresc sub nici o forma, deoarece in fiecare zi, foarte multi dejeni imi solicita ajutorul pentru a le oferi o locuinta. Am luat aceasta decizie pentru ca am simtit situatia de la nivelul fiecarei familii si societati comerciale, in fiecare zi venind la mine foarte multi oameni cu probleme, iar pe fiecare am incercat sa-l ajut. Imi doresc ca prin aceasta hotarare sa sprijin dejenii care trec prin situatii dificile, si o voi face de fiecare data cand va fi nevoie”, subliniaza primarul municipiului Dej, Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More