Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii vor avea parte şi în acest an de patinoar FOTO/VIDEO

0 193

someseanul-Dej centru sarbatori

Dejenii se vor putea bucura şi în această iarnă de un patinoar artificial amplasat chiar în centrul oraşului. În această noapte ajunge la Dej și bradul de Crăciun ce va fi amplasat în centru.

Lucrările la patinoar au început deja, dar locaţia suprafeţei cu gheaţă a fost schimbată. Anul acesta patinoarul în suprafaţa de 500 mp va fi amplasat în Parcul Mic din Piaţa Bobâlna şi se va întinde de la biserica reformată şi până la statuia din părculeţ. În acest sens, fosta fântână arteziană din parc a fost dărâmată pentru a permite ridicarea patinoarului.

Investiţia a costat aproximativ 90.000 de lei, dar 80% din sumă a fost suportată de către Consiliul Judeţean Cluj.

“Dorim ca undeva prin 10-12 decembrie să inaugurăm patinoarul, înainte de Crăciun”, a declarat pentru Someşeanul.ro primarul Morar Costan.

Vezi cum a fost anul trecut la inaugurarea patinoarului: Patinoarul din Dej a fost inaugurat astăzi VIDEO

În această noaptea va ajunge la Dej şi bradul care va fi amplasat în Piaţa Bobâlna. Acesta are înălţimea de 22 de metri și este adus din localitatea Mărișel. Beculeţele cu care va fi împodobit vor fi aprinse de 1 Decembrie, ocazie cu care va avea loc și un foc de artificii. Alți doi brazi vor fi amplasați în zona OMV şi în apropiere de supermarket-ul Carrefour.

someseanul-IMAG0160

Municipalitatea intenționează să achiziționeze pentru anul viitor propriul patinoar artificial, care să rămână definitiv al Dejului. Conform primarului Costan Morar, este vorba despre o investiție care se ridică la 100.000 de euro, bani ce vor fi suportați în proporție de 80% de la bugetul județean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More