Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejenii vor plăti mai mult pentru transportul în regim taxi – VIDEO

0 100

Consiliul Local Dej a aprobat azi, în cadrul ședinței ordinare, cu majoritate de voturi, majorarea tarifelor maximale pentru transportul în regim taxi pe raza Municipiului Dej.

Proiectul inițiat de primarul Costan Morar, la solicitarea Asociației Taximetriștilor Dejeni ”Taxi Someș”, a trecut cu majoritatea voturilor consilierilor locali prezenți.

Potrivit proiectului de hotărâre, care se referă la modificarea Regulamentului activității în regim de taxi în Dej, tarifele se majorează după cum urmează:

  • de la 2 lei/km la 2,30 lei/km pe timp de zi
  • de la 2,20 lei/km la 2,50 lei/km pe timp de noapte.

Asociația taximetriștilor dejeni și-a justificat solicitarea de majorare a tarifelor pe baza faptului că ”odată cu majorarea salariului minim pe economie ne-au crescut și nouă cheltuielile, deasemenea au crescut tarifele la servicii cum ar fi:

– dublarea tarifelor la spălătoriile auto
– majorarea asigurărilor auto RCA
– majorarea taxei de dispecerizare
– majorarea prețului la consumabile, uleiuri, filtre.”

Reprezentanții taximetriștilor dejeni, prezenți la ședința Consiliului Local de azi, au solicitat chiar creșterea tarifelor la 2,50 de lei pe km pe timp de zi și la 2,70 de lei pe km pe timp de noapte, însă consilierii locali au votat varianta propusă inițial și aflată în proiectul de hotărâre inițiat de primar.

Fostul viceprimar al Dejului, Aurelian Mureșan, a propus în ședință să se supună la vot ambele variante de majorări, însă prima a trecut de votul majorității consilierilor, fără să mai fie nevoie să se voteze și cealaltă propunere. Pentru prima variantă au votat consilierii PSD, în timp ce cei de la PNL, UDMR și PRM au votat împotrivă, dorind să susțină cea de-a doua variantă de majorare a tarifelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More