Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejul a fost gazda finalei Campionatului Național de Karate Kogaion pentru copii – FOTO/VIDEO

0 130

Finala Campionatului National de Karate Kogaion Dej 2015 (19)

Timp de două zile, Sala Sporturilor din Dej a fost gazdă la acest final de săptămână, pentru finala Campionatului Național de Karate Kogaion pentru copii, competiție la care s-au înscris peste 180 de sportivi din toată țara.

Parchetul Sălii Sporturilor din Dej a fost luat cu asalt la propriu sâmbătă și duminică de karateka de la cluburi de karate din întreaga țară, la evenimentul organizat de Clubul Sportiv Dinamic Dojo Dej.

Organizarea, dar și nivelul de performanță al sportivilor au fost la cele mai înalte cote, spune și Teodor Telembici, președintele Federației Române de Karate Kogaion, prezent și el la Dej.

”Suntem o federație tânără, care de abia avem doi ani, și așa se justifică faptul că este a doua ediție a campionatului. Suntem în creștere, în sensul că față de anul trecut sunt deja cu mai bine de 150% anul acesta participanți la acest campionat. Ceea ce mă bucură cel mai mult este că nu doar numărul este mai mare, ci și calitatea este mult sporită, nivelul arbitrajului și, în general, competiția a fost o reușită.

Eu sunt extrem de mulțumit pentru că această competiție contează și ca bază de selecție pentru lotul național, ținând cont de faptul că la finalul lunii mai avem campionat european, care se va organiza tot de către federația noastră la Cluj. Și atunci, locurile pe care noi le-am stabilit că sunt calificabile îi vor duce pe sportivi la campionatul european din luna mai și la campionatul mondial care se va desfășura în luna noiembrie în Elveția”, a declarat Teodor Telembici pentru Someșeanul.ro.

Președintele Federației Române de Karate Kogaion a ținut să mulțumească pentru organizarea ireproșabilă clubului Dinamic Dojo Dej, președintelui acestuia, Claudiu Papiu, ”care este și unul dintre vicepreședinții Federației, unul dintre stâlpii Federației, alături de Anca Rus, care este mâna dreaptă și mâna stângă și tot ce se poate, sportiv de înaltă performanță, în clipa de față este campioană mondială en-titre.

CITIȚI ȘI: Dejul va fi reprezentat de 12 sportivi la Campionatul European de Karate de la Cluj

În ceea ce privește organizarea unui nou eveniment sub egida Federației Române de Karate Kogaion la Dej, Teodor Telembici a spus: ”În funcție de cum vom stabili calendarul competițional pentru anul viitor, sunt convins că una dintre competiții va fi și la Dej. Dejul este consacrat, vechimea noastră în acest sport nu este de 2 ani, este de 30-40 de ani. Noi aici la Dej am fost de nenumărate ori, Dejul este o gazdă minunată și a fost dintotdeauna și sunt convins că va fi în continuare. Domnul primar ne-a asigurat că vom avea oricând spijinul dânsului și al Consiliului Local pentru organizarea unor asemenea evenimente și în general ne simțim foarte bine. Și acolo unde ne simțim foarte bine, sigur vom reveni.

Interviul integral, dar și secvențe din cadrul competiției de la Sala Sporturilor din Dej, puteți vedea în materialul video de mai jos.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More