Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejul, copleșit de ninsori: Utilajele de deszăpezire nu fac față. De la balconul Primăriei, situația se vede mai bine

0 902

Ninsorile abundente care au căzut încă de joi seara în zona Dej au dat mari bătăi de cap locuitorilor, dar și autorităților locale. Primarul Dejului afirmă că utilajele de deszăpezire lucrează încă de noaptea trecută pe străzi, dar în această dimineață dejenii s-au trezit totuși îngropați în nămeți.

Ca urmare a căderii unei importante cantități de zăpadă în cursul acestei nopți, Primăria Municipiului Dej a demarat începând cu ora 03:00, acțiunea de  deszăpezire în oraș. Acțiunea continuă și la această oră. S-a intervenit prin Serviciul Administrării Domeniului Public cu utilaje cu lamă și pentru distribuit material antiderapant lichid și solid. Au fost distribuite 25 tone de material antiderapant lichid (clorură de calciu) și 40 tone de material antiderapant solid (nisip cu sare)”, se precizează într-un comunicat al administrației locale.

Potrivit Primăriei Dej, s-a intervenit cu prioritate pe străzile principale, pentru a se asigura accesul mijloacelor de transport în comun și ulterior străzile secundare. La această oră intervențiile pe străzi continuă, fiind demarată și acțiunea de îndepărtare a zăpezii de pe trotuare.

Cu toate acestea, rețelele de socializare au fost inundate încă din zorii zilei de imagini care înfățișează străzi acoperite complet cu strat gros de zăpadă, chiar și în zona centrală, fără nicio urmă de materiale antiderapant. Este vorba, probabil, de zonele în careu utilajele primăriei n-au ajuns încă.

Primăria Municipiului Dej, solicită instituțiilor publice, societăților comerciale și cetățenilor să intervină pentru curățarea trotuarelor aferente proprietăților.

„S-au depus toate eforturile pentru ca zăpada căzută în oraș să nu creeze mari probleme în trafic. Am intervenit cu toate utilajele de deszăpezire din dotare în prima fază pe străzile care sunt mai intens circulate și ulterior pe cele secundare. Suntem în teren și la această oră. Sigur că nu putem interveni simultan pe toate străzile, însă echipele SADP acționează permanent, iar cetățenii pot sesiza problemele și telefonic la numărul de telefon 0731 311 797, urmând să se intervină cât mai rapid posibil în zona respectivă”, transmite primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More