Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejul în sărbătoare, cu ocazia ceremoniei de plecare a Batalionului 811 Infanterie Dej în misiune în Afganistan – FOTO/VIDEO

0 534

Ceremonie plecare Batalionul 811 Infanterie Dej in misiune in Afganistan

Piața Bobâlna din centrul Dejului a fost plină în această dimineață de militari, oficialități, personalități ale vieții publice, cadre militare și simpli dejeni, care au dorit să participe la ceremonia de plecare în misiune a Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței ”Dragonii Transilvani”.

Aceștia vor pleca în misiune la începutul lunii august, azi la Dej având loc manifestări ample dedicate acestei misiuni, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, dar și a altor înalți demnitari din cadrul ministerului, a oficialităților locale și județene.

De momente pline de încărcătură emoțională au avut parte și rudele și prietenii militarilor care pleacă în misiune în Afganistan, aceștia având ocazia să-și ia în mod solemn rămas bun de la cei rămași acasă.

În cadrul discursurilor ținute de către primarul Dejului, Costan Morar, și ministrul Mircea Dușa, aceștia au transmis militarilor succes în misiune, transmițând, în același timp, dorința tuturor ca militarii să se întoarcă acasă sănătoși și în efectiv complet, cu misiunea îndeplinită.

Alături de oficialitățile prezente la eveniment au fost și prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, deputatul Cornel Itu, viceprimarul Dejului, Aurelian Mureșan, dar și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Jandarmeriei și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

”Dragonii transilvani” au parcurs recent ultima etapă a pregătirii pentru misiunea Resolute Support din Afgansitan, desfășurând la poligonul de la Cincu (județul Brașov) mai multe tipuri de exerciții. Militarii dejeni s-au pregătit la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor terestre pentru o serie de incidente, cum ar fi atacuri cu dispozitive explozive improvizate (DEI), cu arme de calibru mic, cu foc indirect, cu maşini capcană sau atacuri sinucigaşe, instructorii ”dragonilor transilvani” fiind camarazii lor din Batalionul 812 Infanterie Bistriţa, care s-au întors din Afganistan după o misiune de şase luni.

Misiunea Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” Dej în teatrul de luptă din Afganistan este probabil ultima din cadrul ”Resolute Support”, având în vedere că NATO pregătește deja momentul retragerii militare din Afganistan.

Misiunea militarilor dejeni se va încheia la sfârșitul acestui an, în luna decembrie fiind programată întoarcerea lor acasă, alături de cei dragi.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.971000496296051.1073742021.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More