Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejul reprezentat la reuniunea AMR din Bucureşti

0 49

Primarul municipiului Dej a participat la începutul săptămânii la Bucureşti, la reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

Întâlnirea la care au participat Călin Constantin Anton POPESCU-TĂRICEANU – Președintele Senatului României,  Florin IORDACHE, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Vasile DÎNCU – Viceprim–ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Violeta ALEXANDRU – Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC), Angela CRISTEA – Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, reprezentanţi ai Parlamentului României şi parteneri ai AMR, a abordat teme privind strategia generală de descentralizare în contextul Cartei europene a autonomiei locale, stadiul înființării sucursalelor AMR și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a acestora precum şi rectificarea bugetului AMR pe anul 2016 și mandatarea Comitetului Director de a adopta decizii cu privire la modificarea acestuia.

„ Reuniunea a fost una deosebit de utilă având în vedere faptul că ne-am întâlnit primari din aproximativ 70 de municipii şi am expus şi dezbătut problemele cu care administraţiile locale, pe care le reprezentăm, se confruntă,  mai ales inexistenţa unei structuri la care să apelăm pentru a putea lua decizii corecte în situaţii problemă , cu toate că purtăm întreaga responsabilitate.  De asemenea ideea descentralizării, prin care anumite responsabilităţi ale autorităţii centrale să treacă înspre autorităţile locale, a fost una din ideile întâlnirii, măsură care ar permite creşterea eficienţei  reacţiei autorităţilor locale, datorită  scurtării actului decizional. Reuniunea a fost cu atât mai importantă cu cât voi putea susţine Dejul şi demersurile privind rezolvarea problemelor comunităţii dejene, fiind ales ca membru supleant în noua structură de conducere a AMR”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More