Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejul se apropie de instituirea unor restricții mai dure. S-a depășit 1 la mie incidența

0 472

Numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus, depistate în ultimele două săptămâni, crește de la o zi la alta. După câteva luni de vară, în care cazurile de Covid-19 erau aproape inexistente în zona Dejului, în ultimele două săptămâni acestea s-au înmulțit văzând cu ochii.

Astfel, în ultima săptămână, când s-au înregistrat în medie 3-4 cazuri noi zilnic, s-a ajuns ca municipiul Dej să depășească pragul de 1 la mia de locuitori. Dacă joi incidența în municipiu era 0,99 la mia de locuitori, vineri incidența a ajuns la 1,07.

Asta cu doar câteva zile înainte de începutul anului școlar.

Conform legislației actuale, la atingerea pragului de 2 infectări la mia de locuitori, vor fi instituite restricții mai dure în municipiu, sunt prevăzute următoarele măsuri: competiții sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului, săli de cinema și de spectacole cu participarea publicului până la 70% din capacitate, activități recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, nunți și botezuri cu maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior (excepții dacă toate persoanele sunt vaccinate), baruri, cluburi și discoteci deschise până la 70% din capacitate dacă toate persoanele sunt vaccinate, piscine interioare și săli de jocuri deschise până la 70% din capacitate.

În localitățile unde incidența depășește 3, nu sunt permise organizarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în aer liber, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), activitățile în baruri, cluburi și discoteci.

La depășirea incidenței de 6 cazuri la mia de locuitori, elevii nu vor mai merge la școală, trecându-se automat la învățământul cu predare online.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More