Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dejul se pregătește de sărbători. Locația bradului orașului a fost mutată – FOTO

0 61

Autoritățile locale se pliază, încet-încet, pe doleanțele locuitorilor, după ce în anii trecuți au primit critici din partea dejenilor pentru amplasarea patinoarului central sau a bradului de Crăciun.

Dacă patinoarul a fost mutat de pe carosabil în capătul Parcului Mic, în acest an și bradul de Crăciun va avea o altă poziție și nmu va mai încurca circulația rutieră, așa cum a făcut-o până acum.

Primăria municipiului Dej a demarat acţiunile pentru instalarea bradului de Crăciun şi amenajarea patinoarului artificial în Piaţa Bobâlna, se anunță într-un comunicat de presă remis pe adresa redacției.

Se lucrează în zona Parcului Mic, unde va fi instalat bradul, după data de 1 decembrie şi în spatele statuii celor trei corifei la amenajarea patinoarului.

„În urma reabilitării în acest an a zonei centrale, am decis ca amplasarea bradului să fie în faţa Parcului Mic, fiind o zonă mai accesibilă şi nu afectează traficul rutier. În prezent se lucrează la amenajarea amplasamentului pentru brad, urmând ca acesta să fie instalat după festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României, când va fi demarată şi împodobirea.  În paralel se lucrează şi la patinoarul artificial din centrul oraşului, patinoar pe care dorim să-l deschidem, dacă şi condiţiile meteo vor permite, odată cu pornirea iluminatului festiv pe brad şi în întreg municipiul”, a declarat primarul Costan Morar.

Mai rămâne doar ca în anii următori autoritățile locale să rezolve și o situație de protecție a mediului înconjurător, astfel încât municipalitatea să planteze un brad care să rămână permanent în parc pentru a fi împodobit de sărbătorile de iarnă, astfel încât să nu fie necesar să se cheltuie bani din bugetul local și să să fie tăiat în fiecare an câte un brad pentru Crăciun, în situația în care oricum țara suferă crunt din cauza defrișărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More