Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Dejul și Marea Unire”, simpozion organizat de PNL Dej

1 615

PNL Dej va marca centenarul Marii Uniri prin organizarea unui simpozion pe această temă în cadrul Muzeului Municipal Dej.

1 Decembrie 1918 a rămas în memoria colectivă a națiunii române ca una dintre zilele memorabile ale existenței sale. După realizarea Unirii Principatelor Române de la 1859, elita politică românească a înțeles ca fiind de datoria ei să sprijine lupta românilor din teritoriile aflate în componența statelor vecine. Contextul internațional creat de primul război mondial permitea manifestarea plenară a dorinței provinciilor istorice Transilvania, Banat, Bucovina și Basarabia de a se uni cu România.
PNL, partid care a contribuit cu întreaga sa elită la realizarea Marii Uniri din 1918 consideră ca are o datorie de onoare să amintească astăzi efortul și sacrificiile celor care au dus la îndeplinire un vis: unirea tuturor românilor într-un singur stat.
Acesta este motivul pentru care PNL Dej dorește să marcheze în acest an prin organizarea unui simpozion cu invitați de marcă, împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire. Avem cu toții convingerea că rememorarea trecutului și meditația asupra lecțiilor pe care istoria ni le oferă periodic poate fi un prilej pentru înțelegerea prezentului dar și realizarea unei proiecții asupra viitorului.
Invitații noștri vă vor prezenta secvențe dintr-o istorie ce împletește viața unor personalități politice și religioase locale ale acelor timpuri cu cea a înaintașilor Partidului Național Liberal.
Vă invităm pe toți la o veritabilă lecție despre eroii Marii Uniri!
Ubi bene ibi patria!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    Dragilor PNL ul de astăzi nu a participat cu întreaga sa elita la nimic. Pentru simplul motiv ca nu are elita. Are doar măscărici și săritori. Dacă elita vechiului PNL ar putea vedea măscăriciul de azi din fruntea partidului, nu știu ce ar face. Cred ca ar roși ca să fiu elegant. Cu prietenie. Sunteți asa de jalnici încât ma prinde mila. Și apropo nu am fost și nu sunt simpatizant PSD. Asta ca să eliminam orice suspiciune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More