Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Delicte silvice în Maramureș: lemn confiscat și sancțiuni aplicate

0 537

Poliţiştii au confiscat peste 200 mc lemn, în valoare de 70 000 de lei, şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 23 000 de lei.

Poliţişti, reprezentanţi silvici şi jandarmi au acţionat pentru protejarea fondului forestier, dar şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care comit ilegalităţi în domeniul silvic. Au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale la Legea nr.171/2010, în valoare totală de 23.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 218,33 mc materiale lemnoase.

În perioada 12 – 15 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. Activitățile, care au vizat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din Sighetu Marmaţiei, Borşa, Târgu Lăpuş şi cei din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat nereguli la două societăţi comerciale, cu sediul social în Săliştea de Sus şi Groşii Ţibleşului. Pentru că nu deţineau documente legale de provenienţă, cele două societăţi au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 21 000 de lei, iar ca măsură complementară poliţiştii au dispus confiscarea a 216 mc material lemnos. Valoarea lemnului confiscat este de aproximativ 70 000 de lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat un bărbat din Borşa care transporta ilegal 2 mc lemn. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2 000 de lei iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

La acţiune au participat şi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și ai Direcției Silvice Maramureș precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Maramureş şi ai Brigăzii Mobile de Jandarmi Târgu Mureş.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More