Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Demersuri ale deputatului Cornel Itu pentru salvarea unei locomotive cu aburi

0 301

O locomotivă cu aburi riscă să fie distrusă, în loc să ajungă într-un muzeu, cum este Muzeul Locomotivelor de la Dej. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, deputatul Cornel Itu a întreprins demersuri către ministrul Transporturilor, Petru Sorin Bușe.

Parlamentarul dejean a transmis ministrului Transporturilor o scrisoare, prin care solicită ca o locomotivă cu abur, model 50.659, să fie mutată de la Ploiești la Dej, pentru a fi așezată la loc de cinste alături de celelalte motive de epocă din Muzeul Locomotivelor din Dej-Triaj.

Domnule ministru, în calitate de inițiator al Propunerii legislative pentru înființarea Muzeului Locomotivelor din Dej (înregistrată la Camera Deputaților sub BP362/2016), vă supun atenției următoarea situație:

Am fost informat de către personalul CFR Călători Ploiești că această unitate deține o locomotivă cu abur 50.659. Această piesă cu valoare istorică pentru Căile Ferate Române riscă să fie tăiată ca fier vechi în urma unei decizii a Tribunalului București, care obligă toți operatorii feroviari să își retragă materialul rulant din unitățile aparținând CFR Călători, din cauza faptului că SAAF București nu are unde să îl depoziteze. Această locomotivă cu abur este una dintre puținele care mai sunt intacte, iar pierderea ei ar fi nejustificată în condițiile în care ar putea fi expusă pentru public”, se arată în scrisoarea deputatului Cornel Itu către Ministerul Transporturilor.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More