Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Demersuri pentru introducerea apei și canalizării în comuna Mica

0 216

Locuitorii comunei Mica vor beneficia începând din acest an de apă potabilă, după ce proiectul în acest sens a intrat în linie dreaptă.

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, transmite prin intermediul unui comunicat de presă faptul că proiectul pentru introducerea apei în comuna pe care o conduce va demara, cel mai probabil, în primăvara acestui an.

”Unul dintre proiectele pentru care m-am luptat încă din momentul alegerii mele în funcția de primar al comunei a fost acela ca locuitorii comunei Mica să beneficieze de apă și canalizare.

Mi-aş fi dorit să pot realiza acest lucru încă din primul an de mandat, dar situaţia nu a depins numai de mine şi nici de Consiliul Local, comuna noastră făcând parte dintr-un Master Plan iniţiat de Compania de Apă Someș. Toate solicitările noastre pentru obţinerea finanţării unui proiect privind introducerea simultană a apei și a canalizării pe raza Comunei Mica, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au fost respinse, Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, actualul Minister al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, invocând faptul că ar putea exista o dublă finanțare, iar în consecință Comuna Mica a rămas parte integrantă a proiectului inițiat de Compania de Apă Someș S.A., proiect prin care locuitorii comunei Mica vor beneficia numai de apă potabilă, fără canalizare.

În tot acest timp, Comuna Mica a sprijinit toate demersurile Companiei de Apă Someş privind punerea la dispoziție, atât a terenurilor unde vor fi amplasate stațiile de pompare, cât şi bazinele, conform proiectului.

În data de 07.01.2020 am înaintat o adresă Companiei de Apă Someș prin care am solicitat comunicare ultimelor date referitoare la stadiul licitației și a începerii lucrărilor referitoare la introducerea apei potabile pentru comunele Mica și Unguraș.

Compania de Apă Someș ne-a transmis răspunsul care arată faptul că termenul aproximativ de finalizare a procedurii de licitație va fi 25.02.2020, iar data aproximativă de începere a lucrărilor va fi 15.04.2020. Datele sunt estimative în funcție de numărul solicitărilor de clarificări și de eventualele contestații”, spune Tiberiu Zelencz.

În paralel, edilul comunei continuă demersurile pentru introducerea sistemului de canalizare în comună.

”În mod evident nu am uitat nici de proiectul privind introducerea canalizării pe raza comunei, iar în acest sens am întocmit studiul de fezabilitate, urmând ca în perioada următoare să realizăm și proiectul tehnic pentru obținerea autorizației de construire. Menţionez faptul că acest proiect a fost finanțat din F.D.I, însă din păcate, până în acest moment, nu am fost chemat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru semnarea contractului.

Cu paşi mărunţi dar siguri, în această situaţie, sunt sigur că vom reuşi pe toate planurile. Sunt om al faptelor, nu al vorbelor şi îmi voi da toată silinţa, puterea și priceperea ca împreună cu Consiliul Local și echipele de implementare a proiectelor să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus la nivelul comunei noastre. Împreună, în tot acest timp, am inițiat multe alte proiecte vizibile deja, precum și altele care se vor vedea în perioada următoare.

Scopul meu a fost şi este de a dezvolta comuna Mica, de a realiza cât mai multe obiective şi de a creşte nivelul de trai al tuturor cetăţenilor”, mai spune Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More