Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Demonstrații de pilotaj și simulare de accidenet rutiere în cadrul campaniei ”Alege viața” la Dej – FOTO/VIDEO

0 59

Centrul municipiului Dej a găzduit azi o adevărată desfășurare de forțe a piloților Napoca Rally Academy, a polițiștilor rutieri, pompierilor și paramedicilor SMURD într-o nouă ediție a campaniei ”Alege Viața”.

Ediția anuală a concursului ”Educație Rutieră”, din cadrul campaniei naționale de prevenire a accidentelor de circulație ”Alege viața”, a debutat la Sala Mare a Primăriei Dej cu prezentarea de materiale cu caracter preventiv, seminar cu caracter interactiv pe teme de circulație, expoziție de desene având tematică rutieră.

Începând cu ora 14, activitățile s-au mutat în Piața Bobâlna, unde piloții Napoca Rally Academy din Cluj-Napoca au oferit o demonstrație de pilotaj, dar și diverse activități cu caracter preventiv pentru elevi și spectatori.

Evenimentul a continuat cu o demonstrație a unui accident rutier în care a fost implicat un pieton lovit de o mașină, acesta fiind salvat și preluat de un echipaj SMURD al Detașamentului de Pompieri din Dej, paramedicii fiind ajutați de voluntari elevi din Grupa de Intervenție ISU a liceului ”Al. Papiu Ilarian” Dej.

A urmat simularea unui accident rutier cu două autoturisme implicate, șoferul uneia dintre mașini fiind descarcerat de pompierii dejeni. Tot pompierii și-au demonstrat măiestria ulterior la stingerea unui incendiu de autoturism, după ce a doua mașină implicată în accident a luat foc.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1111764675552965.1073742218.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More