Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Rurală a avut vineri la Dej prima ședință

0 51

sedinta Departament Agricultura Dej

Vineri s-a desfășurat la Dej prima ședință a Departamentului de Agricultură și Dezvoltare Rurală, departament înființat în cadrul structurii domeniilor de activitate ale Consiliului Național PSD, aprobate la ședința Comitetului Executiv al PSD din data de 7 mai 2015.

La ședința de la Dej au fost prezenți coordonatorul departamentului, conf. univ. dr. Ilarie Ivan, dr. Ing. Relu Cherecheș, dr.vet. Trâmbițaș Marcel, coordonatorii domeniilor tehnico-politice stabilite în structura departamentului, primari și viceprimari, precum și producători și reprezentanți ai asociaților de producători din zona Dejului.

Prima întâlnire a coordonatorilor și membrilor departamentului a avut ca subiect de discuție măsurile și submăsurile Programului Național pentru Dezvoltare Rurală, precum și importanța majoră a clusterului AgroTransilvania, cel mai mare și mai modern centru comercial de gros pentru produse agroalimentare din nord-vestul țării.

”Înființarea Departamentului de Agricultură și Dezvoltare Rurală răspunde unor nevoi reale ale ale cetățenilor, producătorilor, asociațiilor de producători și autorităților administrației publice locale din municipiul Dej și comunele din colegiul pe care îl reprezint. Concret, obiectivele acestui departament sunt: atragerea de membri pentru fiecare domeniu – sanitar veterinar, fonduri europene, vegetal, zootehnie, industrie alimentară, politici și strategii, tineri specialiști-, consultații oferite cetățenilor din municipiul Dej și comunele arondate, pentru fiecare domeniu, orientarea producătorilor spre asociere”, se arată într-un comunicat remis pe adresa redacției de către biroul parlamentar al deputatului Cornel Itu.

”Agricultura este una dintre ramurile cele mai importante ale economiei naționale. Este necesar să se petreaca transformări fundamentale în structura agrară, în baza tehnico-materială, în organizarea exploatațiilor agricole, care să asigure practicarea unei agriculturi moderne. Am speranța că înființarea acestui departament pentru zona Dejului și activitatea specialiștilor coordonatori reprezintă un stimulent esențial pentru atingerea acestor obiective”, mai spune Cornel Itu în comunicat.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More