Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Depozite de materiale lemnoase, controlate de polițiștii maramureșeni

0 407

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei, în cazul unor fapte ilegale din domeniul silvic, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

„Poliţiştii au efectuat verificări la trei depozite de material lemnos şi la 45 mijloace de transport cu care se efectuează transport de material lemnos. Pentru abaterile de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice poliţiştii au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au dispus confiscarea a 157,968 mc materiale lemnoase, în valoare totală de 25.486,7 de lei. De asemenea a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienţei şi 104 mc lemn rotund răşinos, în valoare de 20.800 de lei”, a spus Ionela Cozma.

Totodată, poliţiştii au constatat două infracţiuni prevăzute de Legea nr. 46 din 2008 Republicată – Codul Silvic şi au mai fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de alte acte normative, în valoare totală de 14.435 de lei.

Conform aceleiaşi surse, activităţile de verificare şi control au fost realizate cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş şi a poliţiştilor subunităţilor teritoriale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More