Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deputat ALDE Cluj, exclus din Parlament. Tensiune crescută în rândul liberal-democraților clujeni

0 48

Cu puțin timp înainte de startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în luna decembrie, frământările sunt tot mai mari în rândul partidelor politice angrenate în cursa electorală. 

Alianța Liberalilor și Democraților nu face excepție, mai ales la Cluj, unde organizația este împărțită în două tabere. De o parte sunt cei din vechiul PLR (Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu), în frunte cu Steluța Cătăniciu. De cealaltă parte sunt cei din vechiul Partid Conservator, în frunte cu Mircea Irimie și Ioan Moldovan.

Cel din urmă va fi exclus din Parlamentul României, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis Biroului permanent al Camerei Deputaților o scrisoare în care solicită să se ia act de vacantarea postului acestuia de deputat, în urma stării de incompatibilitate. Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat curs solicitării Agenției Naționale de Integritate privind incompatibilitatea lui Moldovan și a aprobat excluderea sa din Parlament.

Cele două tabere luptă, bineînțeles, pentru locurile pe listele de candidați ale ALDE Cluj la alegerile parlamentare din iarnă.

Tabăra lui Mircea Irimie, care s-a trezit scos de pe pozițiile eligibile, o vrea pe Steluța Cătăniciu și aliații ei afară din organizație și din grupul de candidați la alegerile parlamentare. Asta mai ales după ce de curând cei de la ALDE Cluj au anunțat că la Camera Deputaților pe primul loc pe listă este Cătăniciu, iar pe locul al doilea este dejeanul Vicențiu Știr. Tabăra de contestatari din ALDE Cluj susține că Steluța Cătăniciu a adoptat o tactică eronată la alegerile locale din luna iunie, când a făcut alianță cu cei de la PSD pentru alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca.

De cealaltă parte, Steluța Cătăniciu se ține tare pe poziție, beneficiind și de un sprijin real de la centru, din partea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More