Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deputat PMP Sălaj, exclus din partid, după votul de la moțiune

0 207

Preşedintele filialei Sălaj a PMP, deputatul Liviu Balint, a fost exclus din partid pentru că a votat, miercuri, pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Eugen Tomac, preşedintele executiv al formaţiunii l-a numit pe Liviu Balint „maidanez politic” şi i-a cerut demisia din funcţia de parlamentar.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri (miercuri – n.r.) mi-a lăsat un gust amar. În acea zi, preşedintele PMP Sălaj, Liviu Balint, a decis un lucru inacceptabil în politica pe care partidul nostru o promovează, şi anume să se comporte ca şi cum mandatul i-ar aparţine lui, pe persoană fizică, astfel că poate face ce vrea cu el, după cum îi dictează conştiinţa, deşi, politic, noi am luat o decizie foarte clară de a sta deoparte de jocul PSD. Încălcând principalele elemente de bun simţ în politică, Liviu Balint s-a dedat la un comportament de maidanez politic, crezând că poate face ceea ce doreşte cu mandatul pe care i l-a dat partidul. Şi pentru că noi, cei cu bun simţ din PMP, credem că politica se face respect faţă de cetăţeni, faţă de colegi, cu angajamente politice ferme, am luat decizia de a-l exclude din partid. Aşa vom proceda de fiecare dată când un coleg de-al nostru va crede că a venit de acasă cu funcţia în sac. În politică este nevoie de muncă în echipă, de atitudine politică şi de responsabilitate”, a declarat Eugen Tomac, joi seara, într-o conferinţă de presă la Zalău.

Preşedintele executiv al PMP a subliniat că îl aşteaptă pe Liviu Balint să meargă luni la grupul parlamentar cu demisia din funcţia de deputat şi să lase locul următorului de pe listă, pentru că mandatul nu este al lui, ci al partidului.

Excluderea din PMP a deputatului Liviu Balint duce şi la pierderea funcţiei de preşedinte a organizaţiei din Sălaj. În locul său, până la următoarea şedinţă a forului de conducere în care se va stabili noul preşedinte interimar al organizaţiei sălăjene, partidul va fi condus de prim-vicepreşedintele Fekete Carol.

Liviu Balint şi-a explicat gestul de la moţiunea de cenzură într-o postare pe Facebook, precizând că, în opinia sa, ţara risca o criză politică şi economică prin rămânerea premierului Grindeanu în fruntea Guvernului.

„Toată activitatea instituţiilor din ţară si a ministerelor era blocată în acest moment. Nu vedeam nicio rezolvare prin a rămâne Grindeanu premier, alături de un ministru şi secretarul general al Guvernului, în persoana lui Victor Ponta, fără nicio legitimitate şi susţinere politică în spate. Se risca aruncarea României într-o mare criză politică, cât şi într-o criză economică. De exemplu, euro a urcat la 4,6 lei, activitatea celor care lucrează în ministere este blocată total. Ţinând cont că urmează vacanţa parlamentară până în septembrie, nu se mai întâmpla nimic, iar ţara nu trebuia să rămână în blocaj. Eu am ajuns în Parlamentul României să îi reprezint pe cetăţeni şi să votez, indiferent dacă votez pro sau contra”, şi-a argumentat deputatul PMP poziţia.

Sursă: Agerpres

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More