Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deputatul Cornel Itu a votat pentru interconectarea Registrelor Comerțului din statele membre UE

0 46

deputat cornel itu

Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaţilor, în cadrul căreia Cornel Itu îndeplinește funcţia de secretar, a votat în unanimitate, în cadrul şedinţei care a avut loc marţi, 12 mai 2015, pentru adoptarea raportului preliminar al Comisiei Juridice asupra Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerţului.

Proiectul de lege a fost iniţiat de Guvern şi urmăreşte transpunerea Directivei 2012/17/UE a Parlamentului European şi a Consiliului European, având ca obiect interconectarea Registrelor Comerţului din statele membre.

Această armonizare a legislaţiei interne cu cea europeană, a cărei efecte se doresc a fi puse în aplicare începând cu data de 1 ianuarie 2017, va permite cetăţenilor, antreprenorilor, precum şi instituţiilor publice să acceseze, prin portalul e-Justice, informaţii despre orice societate din spaţiul comunitar.

Crearea contului de acces, precum şi informaţiile referitoare la denumirea şi forma juridică a societăţilor, sediul social al societăţilor, statul membru în care sunt înmatriculate şi numărul de înmatriculare al acestora vor fi oferite gratuit.

Alte informaţii privitoare la societăţi vor putea fi obţinute contra cost, prin plata cu cardul.

Între beneficiile pe care le poate aduce acest nou act normativ se numără îmbunătăţirea mecanismelor de control a fluctuaţiilor reale ale activităţii agenţilor economici, a mecanismelor legate de dizolvare, lichidare şi radiere, stabilirea unor sancţiuni adecvate pentru lipsa publicităţii situaţiilor financiare pentru protejarea intereselor asociaţilor sau terţilor, precum şi crearea unui cadru transparent şi eficient pentru mediul de afaceri transfrontalier, se mai arată în comunicatul de presă semnat de Cornel Itu.

La şedinţa Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, ai Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More