Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deputatul Cornel Itu acuză: ”Tehnocraţii au dus agricultura românească la faliment”

0 75

Prin intermediul unui comunicat de presă remis pe adresa redacției, deputatul Cornel Itu acuză Guvernul Cioloș de faptul că dovedește o incapacitate de a gestiona economia națională, fapt care afectează cel mai mult agricultura, un sector afectat de insolvență, în principal din cauza întârzierii plății subvențiilor APIA către agricultori.

De altfel, luna trecută parlamentarul dejean a transmis o scrisoare deschisă către ministrul Agriculturii, cu privire la situația plății subvențiilor, iar răspunsul primit a fost unul cât se poate de vag.

”Luna trecută semnalam, într-o scrisoare deschisă adresată Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, situaţia deosebit de gravă în care se află fermierii crescători de animale şi a cultivatorilor de terenuri din judeţul Cluj din cauza întârzierii foarte mari a plăţii subvenţiilor APIA. Incapacitatea acestui Guvern de a gestiona economia naţională iese la iveală în tot mai multe sectoare de activitate, şi în special în agricultură. Cu toate acestea, ministrul Achim Irimescu nu a fost schimbat din funcţie, iar de demisie din proprie iniţiativă nici nu are rost să vorbim…

Avem veşti foarte îngrijorătoare pentru România, însă Executivul tehnocrat tratează declinul economic cu o superficialitate revoltătoare. Conform unei analize recente realizate de Casa de Insolvenţă Transilvania, „piaţa agriculturii în insolvenţă a crescut în acest an de 34 de ori faţă de 2015” şi „agricultura a fost unul dintre sectoarele afectate de insolvenţă, principalul motiv fiind întârzierea plăţii subvenţiilor”. Iată rezultatul incapacităţii acestui Guvern de a gestiona criza subvenţiilor APIA sau de a investi în reducerea dependenţei agriculturii faţă de condiţiile climatice! Această situaţie dramatică  se resimte, în mod evident, la nivelul consumului, prin creşterea importurile de produse agroalimentare, în defavoarea celor româneşti. Mai mult, efectele negative se simt deja şi se vor resimţi şi la nivelul locurilor de muncă.

Cine răspunde pentru distrugerea agriculturii româneşti? Cine îşi asumă responsabilitatea pentru dezastrul creat de întârzierea plăţii subvenţiilor APIA? Este suficient să ne amintim de moţiunea simplă depusă în Parlamentul României împotriva ministrului Achim Irimescu, votată în majoritate. În oricare ţară civilizată, ministrul îşi prezenta demisia într-o astfel de situaţie. La noi nu s-a întâmplat aşa, ba dimpotrivă, sub conducerea tehnocrată, Ministerul Agriculturii a reuşit “performanţa” de a duce unul dintre sectoarele vitale ale economiei naţionale în faliment”, se arată în comunicatul de presă semnat de Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More