Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Deputatul Cornel Itu condamnă respingerea proiectului de lege privind Codul Fiscal

0 53

deputat cornel itu

Printr-un comunicat de presă transmis pe adresa redacției de Cabinetul parlamentar al deputatului Cornel Itu, acesta condamnă vehement respingerea proiectului de lege privind Codul Fiscal de către președintele Klaus Iohannis.

”Respingerea proiectului de lege privind noul Cod Fiscal de către președintele Klaus Iohannis și negarea propriului vot dat de către majoritatea covârșitoare a parlamentarilor PNL pentru acest proiect dovedește, încă o dată, în modul cel mai evident, “performanțele” penelisto-pedeliste: populismul adus la cel mai înalt grad și incoerența politică. Asta dacă nu cumva e vorba de întoarcerea armelor împotriva propriului popor, executând comenzile unor forțe economice externe, ceea ce ar fi și mai grav.

Noul Cod Fiscal a fost dezbătut în Parlamentul României în cel mai democratic mod, și doresc să le reamintesc colegilor din PNL că PSD a adoptat chiar una din propunerile lor, care promova scăderea TVA nu la 20%, așa cum a propus Guvernul Ponta, ci la 19%! Modificările aduse de proiectul Guvernului, cărora li s-au adus amendamente din partea ambelor tabere politice, s-au bucurat de o impresionantă susținere din partea PNL. Este greu de explicat cum i-a lovit amnezia pe cei 85 de parlamentari PNL (din cei 86 prezenți la vot), care și-au exprimat susținerea pentru noul Cod Fiscal! Lipsă de profesionalism, neseriozitate, interese ascunse, dezinteres total față de mediul de afaceri autohton, față de bunul mers al economiei românești și față de întreaga populație? Oricare dintre aceste variante îi descalifică în fața românilor fără drept de apel.

Beneficiile noului Cod Fiscal sunt clare atât pentru românul de rând, cât și pentru mediul de afaceri. Guvernul Ponta a aplicat reducerea TVA pentru pâine și produsele de panificație, iar rezultatele au fost pozitive. E un fapt, un lucru testat, dovedit deja. În mod coerent și asumat, a propus mai multe măsuri de relaxare fiscală, atât de necesare României. Replica președintelui Iohannis privind respingerea acestui proiect e găunoasă, lipsită de substanță, neavând nici un temei concret. Vorbe goale, luate parcă din rapoartele unui infern birocratic. Iar reacția PNL, de a-și călca propriul cuvânt, de a se dezice de propriul vot, este aiuritoare.

Noul Cod Fiscal va fi aplicat, ori prin reexaminare și adoptare în forma în care s-a ajuns prin consens în Parlament, ori prin asumarea răspunderii Guvernului, ori prin ordonanță de urgență. Dar PNL nu mai poate dezamorsa bomba pe care singur și-a așezat-o la picioare!”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More